Ugalas algasid Sander Puki lavastuse "Kuhu sa jäid?" proovid

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Hetk proovisaalist
Hetk proovisaalist Foto: Silver Kaljula

Ugala teatris alustati 2022. aasta esimese uuslavastuse "Kuhu sa jäid?" proove. 5. veebruaril väikeses saalis esietenduva suhtepõneviku toob publiku ette viljandlastele tuttav Sander Pukk, kelle viimane töö endises koduteatris Ugalas oli toonases black box'is mängitud suurejooneline perekonnasaaga "Vanaema ja Issand Jumal". Lavastuse kunstnik on samuti Ugala paublikule tuttav Kristjan Suits Tallinna Linnateatrist.

Lavastuses "Kuhu sa jäid?" teeb külalisena kaasa näitlejanna Liina Vahtrik, kes astub Ugalas üles esimest korda. Veel mängivad Aarne Soro, Janek Vadi, Jaana Kena, Tarvo Vridolin, Triinu Meriste, Martin Mill, Marika Palm ja Margus Tabor.

Austraalia näitekirjaniku ja stsenaristi Andrew Bovelli meisterlikult läbipõimitud tegevusliinidega näidendis ilmub vaatajate ette üheksa tegelast, kes kõik on ühel või teisel viisil seotud looga, mis paari kuuma päeva ja öö jooksul ühes rannaäärses linnakeses lahti rullub.

"Kuhu sa jäid?" (originaalpealkiri "Speaking in Tongues") tõi Bovellile Austraalia kirjanike liidu auhinna. See on tema teine näidend, mis Ugalas lavale jõuab. 2019. aastal esietendus seniajani täissaalidele mängitav "Surmkindlad asjad siin elus".

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles