Ajakirjanik valmistub välja andma oma teist luuleraamatut

Margus Haav
, reporter
Copy
Liisi Seil on ajakirjanik ja toimetaja, kes on kirjutanud ka mitu raamatut.
Liisi Seil on ajakirjanik ja toimetaja, kes on kirjutanud ka mitu raamatut. Foto: Elmo Riig

Sakalas ajakirjanikuteed alustanud Liisi Seil sai valmis oma teise luulekogu "Märkmed kahe aja piirilt", mis sisaldab luuletusi 2019. aasta detsembrist käesoleva aasta suveni. 

Autor otsekui tajus ette koroonaviiruse levikuga kaasnevaid muutusi. Peaaegu juhuslikult talletas ta märkmikku emotsioonid ajast, mil harjumuspärane maailm jäi minevikku ja kujunesid uued reeglid. Seepärast kannabki kogumik pealkirja "Märkmed kahe aja piirilt".

"Selles kogus on kirjas hetked, mis tekitasid minus tugevaid emotsioone ja tundusid kohati unenäolised, kuid peegeldasid samal ajal eredalt meie uut reaalsust," rääkis Seil. "Ajakirjanikuna hakkasin luuleridade juurde märkima fakte, et mul oleks hiljem hea meenutada, milline sündmus need emotsioonid tekitas. Ja sageli klõpsasin telefoni või fotoaparaadiga pildi. Tänavu suvel sai ring täis. Lugu sai punkti, kuigi maailm – see jätkab muutumist."

Trükis on kujundatud märkmikuna ning köidetud ülemisest servast. Selle lõpus on tühjad leheküljed, millele lugeja saab kirjutada oma mõtteid. Luulekogu väljaandmisele saab õla alla panna siin . Hoogu saab anda 13. detsembrini ja kogu ilmub veel enne jõule.

Liisi Seil on ajakirjanik ja toimetaja, kes on kirjutanud ka mitu raamatut. Tema varasemad teosed on luulekogu "Kevad on juba õhus" (2019), Soomaa loodusest ja eluolust rääkiv "Teekond läbi viie aastaaja. Soomaa päevik" (2011), Võrtsjärve piirkonda tutvustav "Mitmenäoline Võrtsjärv" (2007) ja Viljandimaa väiksemaid looduskaitsealasid vaatlev "Viljandimaa väikesed pärlid" (2006).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles