Eesti Filharmoonia Kammerkoor laulab advendiajal

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Eesti Filharmoonia Kammerkoor tuleb taas.
Eesti Filharmoonia Kammerkoor tuleb taas. Foto: Kaupo Kikkas

Kolmapäeval, 8. detsembril kell 19 tuleb Viljandi baptisti kirikus advendiaja meeleolust kantud kontsert. Noor helilooja ja koorijuht Pärt Uusberg kannab koos Eesti Filharmoonia Kammerkooriga ette vaimuliku kava «Missa Tagore». Dirigent on valinud esitamiseks endale hingelähedase muusika, mis peegeldab laia skaalat kõlavärve õrnast ja haprast kuni sügavate ekspressiivsete hoovusteni.

Peateosena kõlab Pärt Uusbergi kauni helikeelega «Missa Tagore» (2017), kus on kokku põimunud kaks maailma – traditsiooniline missatekst vaheldub India müstiku Rabindranath Tagore luuletusega «Mererannal», kooriga liituvad harf ja tšello.

Pärt Uusberg: «Oma teost «Missa Tagore» olen juba alates selle loomisest soovinud kuulda kutselise koori kõlaväljas. Loodan, et see kava toob esile Eesti Filharmoonia Kammerkoori unikaalse kõla selle parimal kujul ning sobib hästi detsembrikuu algusesse, kus oleme veel ühe jalaga hingedeaegses sügises, kuid ühtlasi ka juba jõuluootuses.»

Advendiaja pühalikku meeleolu täiendavad tuntud romantiku Anton Bruckneri a cappella muusikapärlid, suursuguselt kõlavad motetid, ning inglise helilooja Edward Elgari ebamaiselt ilus «Lux aeterna».

Pärt Uusbergi kontserdid saavad teoks tänu eripreemiale, mille ta võitis VII Eesti noorte koorijuhtide konkursil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles