TEATER ⟩ Viljandimaalt võrsunud noor näitleja pälvis Voldemar Panso auhinna

Margus Haav
, reporter
Copy
Maarja Mõts on laval kursusejuhendaja Lembit Petersoni lavastatud "Suveöö unenäos" Ugala teatris.
Maarja Mõts on laval kursusejuhendaja Lembit Petersoni lavastatud "Suveöö unenäos" Ugala teatris. Foto: Valdo Ots

Eesti muusika- ja teatriakadeemia (EMTA) lavakunstikooli teatel kuulutati teisipäeval välja Voldemar Panso nimelise auhinna laureaat, kelleks on 30. lennu näitleja õppesuuna üliõpilane Maarja Mõts. Viljandimaalt Karksi-Nuiast pärit noort näitlejat saab laval näha 30. lennu diplomilavastustes. Kursusejuhendaja Lembit Petersoni lavastatud "Suveöö unenägu" mängitakse Ugala teatris ja "Tabamata imet" Theatrumis. 9. detsembril on viimast korda võimalik näha lavastust "Jooks" EMTA kontserdi- ja teatrimaja mustas saalis.

"Maarja Mõts on üliõpilane, kelle loomupärane näitlejaanne ei ärata kahtlusi – nagu oleks lavale sündinud, öeldakse," kinnitas 30. lennu juhendaja Lembit Peterson. "Andele lisandub erakordne töövõime: Maarja oskab oma annet avada ja arendada kõige eripalgelisemates ülesannetes. Tema lavalisi etteasteid ning seniseid rolle diplomilavastustes on alati olnud põnev jälgida. Ta on leidlik, erilise huumorimeelega, seejuures ka traagilise ja lüürilise elutunnetusega. Väga hea ja hinnatud lavapartner, kes hoolib väga nii oma kursusekaaslastest kui ka õpetajatest. Tema on üks neist, kelle kaasabil on 30. lennust saanud sõbralik, rõõmus ja eluterve kooslus."

Voldemar Panso nimeline auhind antakse eeskujuks seadmist väärivale ja perspektiivikale EMTA lavakunstikooli üliõpilasele. Auhind asutati kultuuriministri käskkirjaga 1978. aastal Jaak Alliku ja Tallinna riikliku konservatooriumi lavakunstikateedri ettepanekul. Preemia antakse kätte lavakunstikooli asutaja ja pikaajalise juhataja, lavastaja ja näitleja Voldemar Panso sünniaastapäeval, 30. novembril. Sel aastal möödus Voldemar Panso sünnist 101 aastat. Auhinnaga kaasneb mälestusmedal, mille autor on kunstnik Margus Kadarik, ja kultuurkapitali preemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles