Transpordiamet peab jalgrattateed vajalikuks, aga ei liiguta selle rajamiseks lillegi (1)

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Plaanitav kergliiklustee võiks kulgeda mööda Laidu teed ning liituda olemasoleva kergliiklustee võrgustikuga. Transpordiameti hinnangul oleks sellel aga liiga vähe kasutajaid.
Plaanitav kergliiklustee võiks kulgeda mööda Laidu teed ning liituda olemasoleva kergliiklustee võrgustikuga. Transpordiameti hinnangul oleks sellel aga liiga vähe kasutajaid. Foto: Elmo Riig

Viljandi külje all Vardja külas elavad pered tunnevad suurt puudust kergliiklusteest, mida mööda saaksid lapsed ohutult kooli sõita. Laidu tee, mille äärde rattatee võiks tulla, kuulub riigile, kuid seda esindav transpordiamet oleks nõus ehitama vaid valla rahaabiga.

Palve, et transpordiamet lisaks Viljandi ringtee ehitamise projekti kergliiklustee rajamise, esitas Mustriku külaselts juba 25. märtsil. Kergliiklustee lõik, mis on külaseltsi hinnangul asumile eluliselt vajalik, et tagada turvalist ühendust Viljandiga, võiks alata Mustriku bussipeatusest ja kulgeda piki ringteed ning ühineda Orikal juba olemasoleva kergliiklusteega. Praegu on Vardja küla läbiv ning küla pooleks lõikav ringtee intensiivse liiklusega peaaegu ööpäev läbi ja sellel jala või rattaga liiklemine on külaseltsi avalduse kohaselt ohtlik.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles