Keerulistes oludes möödunud kultuuripealinna aastale tõmmatakse joon alla

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Tänavu oli Mulgimaa pealinn Abja-Paluoja soome-ugri kultuuripealinn. Selle tegemisi vedanud Ave Grenberg meenutas, et kuigi pandeemia-aasta tekitas kartusi, sai kõik, mis plaanis, ikka tehtud.
Tänavu oli Mulgimaa pealinn Abja-Paluoja soome-ugri kultuuripealinn. Selle tegemisi vedanud Ave Grenberg meenutas, et kuigi pandeemia-aasta tekitas kartusi, sai kõik, mis plaanis, ikka tehtud. Foto: Elmo Riig

Abja-Paluoja aasta soome-ugri­ kultuuripealinnana on lõpusirgele jõudnud ja siinset kava vedanud Mulgi kultuuri instituudi juhataja Ave Grenbergi hinnangul võib tehtuga rahule jääda, sest pandeemia kiuste said kultuuriaastale sisu ja tähendust loonud kokkusaamised teoks.

Grenberg rääkis, et eredalt on meelde jäänud just suuremad ettevõtmised, sest neid looritas koroonahirm. Valitses teadmatus, kas ikka avapidu ning kõige rohkem rahvast kokku toonud Mulgi pidu saavad teoks. Ka laupäevase aastalõpuürituse suhtes valitses pikalt teadmatus. Kokkuvõttes võis ta aga öelda, et läinud on päris hästi ja kõik, mis oli planeeritud, ka tehtud sai. «Muidugi on kahju, et kaugemalt hõimurahvaid külla ei saanud kutsuda, sest piirid olid ikkagi kinni. Oleme pidanud toimetama nende hõimurahvaste organisatsioonidega, kes on Eestis kohapeal,» lausus instituudi juhataja. Kohale said tulla saamid, soomlased ja ungari pärimusmuusika bänd, aga oleks tahtnud rohkem külalisi ja võib-olla ka ise teisi vaatama minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles