VESTLUSRING ⟩ Kolm tundi koduvägivalda ehk Keda need naised huvitavad?

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Lavastus „Kui sa tuled, too mul lilli“ tõukub intervjuudest lähisuhtevägivalla ohvritega ning selles valdkonnas töötavate spetsialistide ja vabatahtlikega.
Lavastus „Kui sa tuled, too mul lilli“ tõukub intervjuudest lähisuhtevägivalla ohvritega ning selles valdkonnas töötavate spetsialistide ja vabatahtlikega. Foto: Ugala teater

25. november on rahvusvahelise naistevastase vägivalla päeva ning Ugala tõi hiljuti lavalaudadele ligi kolmetunnise näidendi "Kui sa tuled, too mul lilli" ning samuti jõuab detsembri alguses Viljandi kuulajateni Maria Fausti kontsert "Maarja missa", mis keskendub samuti vägivallale.

Lavastuse aluseks on võetud intervjuud lähisuhtevägivalla ohvritega ja selles valdkonnas töötavate spetsialistide mõtted. Lugu kõneleb sellest, kuidas vägivald sünnitab vägivalda ning kuidas lapsed kannavad edasi mustreid, millega nad on harjunud ja mida nad ei ise ega tihtipeale ka keegi teine ei märka.

Vestlusringi istusid lavastajad Liis Aedmaa ja Laura Kalle ning sellega liitus helilooja Maria Faust, kelle perevägivalla ja väärkohtlemise ohvritele pühendatud sakraalteost võib 5. detsembril Viljandi Jaani kirikus kuulata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles