Viljandi haigla buss ootab esmaspäeval mehi

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Viljandi haigla käivitas meestebussi.
Viljandi haigla käivitas meestebussi. Foto: Viljandi haigla

Viljandi haigla meestebuss töötab esmaspäeval, 6. detsembril kella 9–17 Viljandi Vabaduse platsil. Vastuvõtule võib minna kõigi meestemuredega, olgu siis eesnäärmevaevused, seksuaalhäired, hüpogonadism, viljatus või kroonilised põletikud.

Haigla kommunikatsioonijuht Ene Veiksaar andis pressiteate vahendusel teada, et bussis on ultraheliaparaat eesnäärme uuringuteks ja kehaanalüsaator, millega saab mõõta kliendi kaalu, pikkust, lihasmassi, rasvaprotsenti, bioloogilist vanust ning muid spetsiifilisi näitajaid, samuti uriinivoolu mõõtmise aparaat, analüsaator ja palju muud.

Kabineti varustus on samasugune nagu haiglas ja seal saab teha peaaegu kõiki vajaminevaid uuringuid.

"Kutsume mehi endale tähelepanu pöörama ja oma tervist kontrollima," sõnas meestebussis vastuvõtte alustav arst Teesi Sepp. "Käsitleme onkoloogilisi probleeme nagu kuseteede kasvajad ja healoomulisi probleeme nagu neeru- ja kuseteede kivid, põietalitlushäired ja põletikud. Uroloogid käsitlevad ka meestele eriomaseid muresid: eesnäärmehaigusi, seksuaalhäireid, sugutrakti ägedaid ja kroonilisi põletikke ning kõiki peenise- ja munandikotihaigusi."

Ravikindlustatud isikutele kehtib esimesel korral visiiditasu 5 eurot. Ravikindlustuseta ja saatekirjata mehed saavad vastuvõtule tasulises korras.

Bussi minnes on tarvis kaasa võtta isikut tõendav dokument.

Viljandi haigla meestebuss loodi koostöös Eesti vähiliiduga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles