Maakonda lisandus 41 nakatunut, haigla koroonaosakond on täis

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Maakonda lisandus ööpäevaga 41 nakatunut.
Maakonda lisandus ööpäevaga 41 nakatunut. Foto: Marko Saarm

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 5627 koroonaviiruse proovi, millest 619 osutus positiivseks. Viljandimaal tuvastati ööpäevaga 41 nakatunut.

Viljandi valda lisandus ööpäevaga 14 ja Viljandi linna 13 nakatunut, Põhja-Sakala vallas avastati viirus kaheksal ja Mulgi vallas kuuel inimesel.

Viljandi haigla koroonaosakonnas on Lõuna-Eesti meditsiinistaabi korraldusel endiselt 14 kohta ja neljapäeva hommikul olid need kõik täidetud.

Haigla kommunikatsioonijuht Ene Veiksaar sõnas, et haigla personal peab praegu koormusele vastu. "Personal ütleb, et mis neil muud üle jääb," sõnas Veiksaar ja lisas, et koroonaosakonnas on abis nii tudengid kui ka teistest osakondadest juurde tulnud abijõud.

"Ükski patsient abita ei jää," kinnitas Veiksaar.

Ene Veiksaar lisas, et eelmisel nädalal tehti haigla vaktsineerimisbussis 338 süsti, millest 217 olid kolmandad doosid. Haiglas tehti eelmisel nädalal 113 vaktsineerimist, millest kolmandaid doose oli 38. "Eelmisel nädalal oli paarkümmend vaktsineerimist vähem kui nädal varem," lisas Veiksaar.

Viljandimaal on vähemalt ühe doosiga vaktsineeritud 63,7 protsenti elanikkonnast.

Eestis ööpäeva jooksul positiivse proovivastuse saanud inimestest oli 400 vaktsineerimata ja 219 lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.

Ööpäeva jooksul avati Eesti haiglates 27 COVID-19 juhtu. Suri kümme koroonaviirusega nakatunud inimest: 72-aastased mees ja naine, 73-aastane mees, 75- ja 79-aastane naine, 82-aastane mees, 83-, 84- ja 87-aastane naine ning 92-aastane mees.

Kokku on Eestis surnud 1773 koroonaviirusega nakatunud inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles