Kuu alguses Ida-Virumaal kadunud naine leiti Põhja-Sakala vallast surnuna

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Leinaküünal. Sümbolpilt.
Leinaküünal. Sümbolpilt. Foto: unsplash.com

Novembri alguses Ida-Virumaal Alutaguse vallas kaduma jäänud 49-aastane Maie leiti kolmapäeva õhtul Viljandimaalt Põhja-Sakala vallast surnuna. Politseil on juhtumiga seoses kolm kahtlusalust, kellest kaks on prokuratuuri taotlusel vahi alla võetud.

Politsei pressiesindaja Fred Püss vahendas ööl vastu neljapäeva, et lähedased olid Maiega viimati suhelnud 2. novembril ja pärast naisega ühendust ei saanud. Et selline käitumine ei olnud Maiele omane, paluti tema leidmiseks avalikkuse abi.

Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria Gonjak teatas neljapäeval, et alustatud kriminaalmenetluses on kolm kahlustatavat, kes on Maiega varasemast tuttavad: 42-aastane mees, 64-aastane naine ning 27-aastane mees. "Kaks viimast viibivad prokuratuuri taotlusel vahi all ning menetlustoimingud jätkuvad," sõnas Gonjak. Ta lisas, et 42-aastane mees ei ole vahi alla võetud, sest tema roll ja selle suurus on veel selgitamisel. Surnukeha leidsid tema kinnitusel politseinikud kogutud info kontrollimisel.

Viru ringkonnaprokuratuuri prokuröri Liina Pikma sõnul tegid Maie leidmiseks väga palju tööd politseinikud kõikidest prefektuuridest, samuti olid sihtasutuse Kadunud vabatahtlikud otsijad pikalt Maiet otsinud. "Nüüd on meie ülesanne kriminaalmenetluse käigus selgitada välja kõik üksikasjad, mis seda juhtumit puudutavad, ja saada selgus, millised sündmused naise surmani viisid," ütles Pikma. 

Jõhvi politseijaoskonna juhi Andreas Kliimanti sõnul on Maie kadumise juhtum keeruline ja sellega olid seotud kõik politseiprefektuurid. "Info, et naise kadumise taga võib olla kuritegu, selgus uurijate töö tulemusena mõned päevad pärast kadumist ning kohe alustati ka kriminaalmenetlust. Politseinikud kontrollisid võimalikke asukohti, suhtlesid lähedastega, uurisid turvakaameraid ja sõidukeid, et leida naise asukohale viitavaid juhtnööre ja jälgi," selgitas politseijaoskonna juht. "Soovin tänada meie uurimismeeskonda ja kõiki inimesi, kes Maie otsimisele kaasa aitasid. Siiras kaastunne naise lähedastele."

Postimees kirjutas 17. novembril, et kadunud Maie otsimiseks alustati kriminaalmenetlust. Toona kirjutati, et sündmusega võib seotud olla Citroëni kaubik, mida nähti viimati naise koduhoovis.

49-aastane Maie kadus Ida-Virumaa Jõuga külast juba novembri alguses ja säärane kadumine polnud lähedaste teatel talle kuidagi omane. Kohalike kirjeldusel seisis Maie hoovis veel 3. novembril valge Citroëni mikrobuss, kuid pärast seda polnud keegi naist näinud.

Menetlust alustati karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb vabaduse võtmist seadusliku aluseta, teatas politsei Postimehele siis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles