Pidev küpsetamine hoiab toidukärud soojas

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Paalalinnas toidukäru avanud Ruth Karmal on kavas kliente kostitada talv läbi. Pitsaahi kütab väikese ruumi kenasti ära.
Paalalinnas toidukäru avanud Ruth Karmal on kavas kliente kostitada talv läbi. Pitsaahi kütab väikese ruumi kenasti ära. Foto: Elmo Riig

Toidukärusid või food truck’e, nagu neid viimasel ajal välismaapäraselt nimetatakse, vurab suviti sagedasti ringi, ent talvisel ajal on neid hõredalt. Tuleb siiski välja, et kõik tänavatoidu pakkujad Viljandis külma ei karda ning üks seesugune on end novembris Paalalinnas paika sättinud.

«Küpsetan pitsat ja pitsaahi teeb sooja, nii et külm ei sega,» lausus Ruth Karma, kes peab Kagu tänaval toidukäru Paariks Loe.

Toidukäru jõudis sügiseks

Ruth Karma rääkis, et tegelikult oli tal plaan toidukäru endale saada juba kevadel, ent koroona tõttu asjaajamine venis ja nii jõudis see kohale alles augustis. Esiti proovis ta sellega toimetada Vaksali tänava kandis, kuid siis kolis Paalalinna ja tundub, et seal läheb ettevõtmine paremini. «Praegu on plaanis see talv läbi lahti hoida ja suveltahan mööda üritusi sõitma hakata,» ütles Karma. Paalalinnas sai toidukäru paika novembri alguses ning siis sõlmis omanik ka Boltiga koostöölepingu.

Nagu Karma ütles, kütab pitsaahi selle väikese ruumi praegu kenasti ära, liiati on toidukäru uus ja soojustatud. «Eks ole muidugi näha, mis suured külmad teevad,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles