Muuseum kutsub näitusega seotud loengule

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Neljapäeval peab Viljandi muuseumis loengu arhitektuuriajaloolane Monika Eensalu-Pihel.
Neljapäeval peab Viljandi muuseumis loengu arhitektuuriajaloolane Monika Eensalu-Pihel. Foto: Elmo Riig

Viljandi muuseumi näituse ""Vana hea" tsaariaeg Viljandis" loengusarjas esineb neljapäeval, 25. novembril kell 16 arhitektuuriajaloolane Monika Eenasalu-Pihel, kes annab ülevaate keisrivõimuga otseselt seotud arhitektuurist Viljandis.

Muuseumi pressiteate kohaselt vaadeldakse loengus "Kroonuarhitektuur Viljandis – hooned võimule, vaimule ja olmele" kohtu-, sõjaväe- ja kirikuhooneid ning teisi huvipakkuvaid ehitisi, samuti puiteeslinnu ning XIX sajandil levima hakanud tüüpfassaade.

Monika Eensalu-Pihel on lõpetanud Eesti kunstiakadeemia kunstiteadlasena ja seejärel spetsialiseerunud arhitektuuriajaloo uurimisele. Tema töö fookuses on olnud Eesti tööstusarhitektuur, 1920. ja 1930. aastate väikekorterelamud Tallinnas Nõmmel ning tsaariaegne militaararhitektuur Läänemaal Rohukülas. Samuti on ta pikka aega tegutsenud muinsuskaitse valdkonnas.

Loengule pääseb muuseumipiletiga. Palutakse esitada COVID-19 tõend koos isikut tõendava dokumendiga ning kanda maski.

Näitust ""Vana hea" tsaariaeg Viljandis" soovitab muuseum vaadata enne loengut. Näitus jääb avatuks 2. aprillini. Muuseum on avatud teisipäevast laupäevani kella 10–17.

Näituse publikuprogrammis tutvustavad asjatundjad vaadeldavat ajastut eri vaatenurkadest. Järgmine loeng on kavas 9. detsembril kell 16. Siis tutvustab kunstiajaloolane Reet Mark tsaariaegset kunsti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles