Põhja-Sakala vallavolikogu komisjonide määramine tekitas paraja segaduse

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Põhja-Sakala volikogu istungil valiti komisjonidele liikmed, kuid sellest tekkis konflikt.
Põhja-Sakala volikogu istungil valiti komisjonidele liikmed, kuid sellest tekkis konflikt. Foto: Marko Saarm

Rahandusministeeriumi õigusnõuniku hinnangul ei vastanud Põhja-Sakala vallavolikogu komisjonide liikmete valimine seadusele ning piiras opositsiooni liikmete õigusi. Volikogu esimees selle hinnanguga nõus ei ole, sest opositsiooni liikmed loobusid ise pakutud võimalusest komisjoni astuda. Nüüd proovitakse läbirääkimistega kompromissile jõuda.

Möödunud neljapäeval oli pärast valimisi teine Põhja-Sakala vallavolikogu uue koosseisu istung, millel valiti vallavanem ja abivallavanemad ning otsustati nendega seonduv. Lisaks hääletas uus volikogu komisjonid ja nende liikmed. Põhja-Sakala vallas on kolm teemakomisjoni: sotsiaalkomisjon, haridus- ja kultuurikomisjon ning eelarve- ja majanduskomisjon. Samuti on revisjonikomisjon, mille liikmed valitakse salajase hääletuse teel.

Põhja-Sakala vallavolikogus tekkis hääletuse tulemusena olukord, kus kaheksast opositsiooni kuuluvast inimesest viis ei pääsenud ühegi komisjoni liikmeks, ehkki seadus ütleb, et igal volikogu liikmel on õigus kuuluda vähemalt ühte komisjoni. Volikogu esimees Priit Toobal ütles, et tal ei olnud ka muud võimalust, sest opositsiooni liikmed taandasid end pakutud kohtadelt ning enne volikogu istungit tehtud kokkulepped ei pidanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles