Ugalas anti üle publikupreemiad

Egon Valdaru
, reporter
Copy

Reede õhtul pärast pöörase komöödia «Võrku püütud» etendust anti Ugala suures saalis publiku hämmelduse ja ovatsioonide saatel üle publikupreemiad Kuldõun. Ugala teatri pressiteatest võib lugeda, et etenduse lõppedes, pärast publiku tormilist aplausi, saabusid trupile ja publikule üllatusena lavale neli leske, vanatüdruk ja poiss etendusest «Leskede kadunud maailm», mis oli äsja lõppenud väikeses saalis. Läbi mängu ja huumori selgitati välja publikulemmikud ja anti kuuma aplausi saatel üle auhinnad kolmes kategoorias.

Publik hääletas Ugala 101. hooaja parimaks meesnäitlejaks Margus Tabori, kes liitus Ugala teatriga eelmisel hooajal ning pälvis publikupreemia Kuldõun esimest korda. Tabor teenis preemia rollide eest lavastustes «Võrku püütud» ja «Sõprusest. Armastusest. Hullumeelsusest».

Parima naisnäitleja Kuldõuna pälvis samuti esimest korda Ilo-Ann Saarepera, kes on Ugala trupi liige juba neljandat hooaega. Saarepera teenis publikulemmiku tiitli rollide eest lavastustes «Valged põdrad», «Kui sa tuled, too mul lilli», «Võrku püütud» ja «Surnud mees».

Parimaks eelmise hooaja uuslavastuseks valis publik ülekaalukalt teatri loomingulise juhi Tanel Jonase lavastatud «Võrku püütud». Esikolmikusse mahtusid ka Ringo Ramuli lavastus «Leskede kadunud maailm» ning Liis Aedmaa ja Laura Kalle autorilavastus «Kui sa tuled, too mul lilli».

Laureaatide auhinnad valmistas Külli Allikvee Heimtali loomestuudiost. Kuivõrd eelmine hooaeg oli katkendlik ja kevadel etendusi vaadata ei saanud, toimus seekord publikuhääletus tavapärasest erinevalt alles sügisel. Nii õnnestus enne otsuste langetamist näha ka kevadel esietendunud lavastusi. Publik sai valida oma eelmise hooaja lemmikuid kolmes kategoorias ning selleks oli võimalus nii interneti teel kui teatrimajas kohapeal. Hääletada võis terve oktoobrikuu jooksul ja ankeete saabus praegust aega arvestades ootamatult palju – oma hääle andis pea 800 teatrikülastajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles