Anu Raua nimelise stipendiumi pälvis Kadi Vingisaar

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Täna anti Ugalas pärandtehnoloogia konverentsil Anu Raua nimeline stipendium Viljandi kultuuriakadeemia kultuuripärandi loovrakenduste magistriõppekava üliõpilasele Kadi Vingisaarele.
Täna anti Ugalas pärandtehnoloogia konverentsil Anu Raua nimeline stipendium Viljandi kultuuriakadeemia kultuuripärandi loovrakenduste magistriõppekava üliõpilasele Kadi Vingisaarele. Foto: Sandra Urvak

Täna anti Ugala teatri keldrisaalis üle Anu Raua nimeline stipendium. Tunnustuse pälvis Viljandi kultuuriakadeemia kultuuripärandi loovrakenduste magistriõppekava teise aasta üliõpilane Kadi Vingisaar.

Kultuuripärandi loovrakenduste magistriõppekava programmijuhi Kristi Jõeste sõnul sai Kadi Vingisaar stipendiumi väga hea õppeedukuse, suurepärase algatus- ja organiseerimisvõime ning koostööoskuse eest. "Kadi on oma kursuse vanem, kes on eriti pandeemia ajal aidanud hoida kursuse kokkukuuluvust ja üksteisele toe pakkumist. Erilist tähelepanu pälvib tema võimekus kaasata teisi tudengeid ürituste ettevalmistamisse. Neist kaalukaim on olnud kultuuripärandi loovrakenduste tänavune sügiskool "Vesilood ja laevalaulud"," tõi Jõeste välja stipendiaadi tugevused.

Programmijuht lisas, et Vingisaar on heade käeliste oskustega ja süvenemisvõimeline pärandtehnoloog. "Ta uurib Järvamaa rahvarõivakäiste võrktikandite tehnoloogiat, mida varem pole keegi käsitlenud ei selles piirkonnas ega mujal, seega aitab tema magistritöö täita olulist lünka oskusteabes kõigi rahvarõivavalmistajate jaoks," sõnas ta.

Kadi Vingisaare kõrval olid stipendiumi nominendid kultuuriakadeemia pärandtehnoloogia õppekava rahvusliku tekstiili eriala neljanda aasta üliõpilased Iris Eenmäe ja Triin Sarapik-Kivi.

Tekstiilikunstnik Anu Raud oli kultuuriakadeemia rahvusliku käsitöö osakonna esimese õppekava, tollase nimetusega talukujunduse ja rahvusliku käsitöö üks loojaid. Temanimeline stipendium asutati sooviga tunnustada üliõpilast, kes on silma paistnud ainelise kultuuripärandi uurimise ja hoidmisega. Stipendiumi ühe osa moodustab rahaline toetus 1000 eurot ning teise osa naturaalmajanduslik toetus, mis sümboliseerib seotust maakultuuriga.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles