Viljandi linnapeaks valiti Madis Timpson, linnajuhid said priske palgalisa (1)

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Viljandi linnapeaks sai uuesti Madis Timpson Reformierakonnast.
Viljandi linnapeaks sai uuesti Madis Timpson Reformierakonnast. Foto: Marko Saarm

Viljandi linnavolikogu valis linnapeaks Madis Timpsoni ning abilinnapeadeks Kristjan Mändmaa ja Kalvi Märtini. Samuti otsustati linnavalitsuse liikmete ning volikogu esimehe ja aseesimehe töö tasu tunduvalt tõsta.

Madis Timpson vastas pärast enese kui linnapeakandidaadi volikogule tutvustamist küsimustele, peamiselt koalitsioonilepingu erinevate punktide kohta. Timpson rõhutas, et koalitsioonileping ei ole dogmaatiline dokument, millega peab koalitsiooni töö piirduma. "Meenutan, et eelmise koalitsiooni leping sai täidetud umbes kahe ja poole aastaga," märkis Timpson ja lisas, et seega pole tarvis muretseda, kui mõni volikogu liikmetele oluline punkt on lepingust välja jäänud.

Ando Kiviberg küsis Madis Timpsoni käest, mis on tema suurim unistus, mis tuleks nelja aasta jooksul kindlasti ellu viia. Timpson vastas, et ta sooviks, et saaks rajatud lossimägede külastuskeskuse, kus rakendatakse näiteks liit- või virtuaalreaalsust. "Et me kunagigi saaksime hakata eksponeeerima oma lossivaremeid," sõnas ta.

Kiviberg uuris veel, kuidas Timpson kavatseb pidurdada või peatada Viljandi rahvaarva kahanemise. "Võluvitsa selleks pole," nentis Madis Timpson. "Üleskutsed, et tulge meile elama, meil on tore, nendest jääb väheks. Peame pingutama selle nimel, et meil oleks hea elukeskkond: lasteaiad, koolid, kultuur. Nii et ühte võluvitsa pole, on palju väikesi, aga kui me ei pinguta elukeskkonna parandamise nimel, siis oleme selle võitluse ette kaotanud."

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles