Kütid lasid Karksi lähedal hundi

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karksi, Lilli ja Nuia jahiseltsi kütid jahtisid reedel hunti Valga—Uulu maantee, Karksi ja Sudiste küla vahelises metsas. Jahiretkel oli täpse käega Veikko Koitla (seisjate reast vasakult teine).
Karksi, Lilli ja Nuia jahiseltsi kütid jahtisid reedel hunti Valga—Uulu maantee, Karksi ja Sudiste küla vahelises metsas. Jahiretkel oli täpse käega Veikko Koitla (seisjate reast vasakult teine). Foto: Vello Leesi

Viljandimaa jahimeestele välja antud seitse hundilaskmisluba on ära kasutatud ja kuus luba lisaks antud. Reedel kasutasid ühe neist ära Karksi, Nuia ja Lilli jahiseltsi mehed.

«Meil on hunti küll!» kinnitas Nuia jahiseltsi esimees Veljo Kask. «Siin ju murti lambaid ja isegi väike koer,» meenutas ta.

Jahimehed on sel aastal Karksi-Nuia ümbrusest küttinud kolm hunti, mis Kase hinnangul pole üldse väike saavutus.

«Rein Hanson on oma filmis «Jaht Eesti moodi» öelnud, et hundi mahalaskmine on jahimehele sama suur tunnustus kui filminäitlejale Oscari võitmine,» lausus Kask. Reedel tabas hunti Veikko Koitla.

Karksi jahiseltsi esimees Ivo Remmelgas, kes möödunudreedesel jahil ei osalenud, teadis rääkida, et paari nädala eest oli Kärstna lähedal lastud kaks hunti.

Veljo Kask rääkis, et reedel nägid kütid nelja hunti, jäljed andsid tunnistust aga kuueliikmelisest karjast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles