Enneaegselt sündinud laste toetuseks värvusid lossimäed sirelilillaks

Egon Valdaru
, reporter
Copy

Täna tähistatakse üle maailma enneaegse sünni päeva. Enneaegselt sündinud lastele ja nende peredele avaldab sirelilillade tuledega toetust mitu Viljandi asutust. Viljandi linnavalitsus on andud sirelililla tooni lossimäe müüridele Kaevumäel ja Teisel Kirsimäel. Samuti näeb täna toetusvärvides valgustust Viljandi laululaval ning pärimusmuusika aida ja Ugala teatri hoonel.  Efektset valgustust on uudistamas palju rahvast, ehkki ehķki sajab tihedat uduvihma.

Valgust on nimetatud piirkondades näha 17. novembril kella 17–23. Sirelilillat tooni aitas linna tuua Rene Liivamägi koos visuaalkunsti festivaliga "Viljandi tuled" ja osaühinguga Mulgikontsert.

Sirelililla on enneaegse sünni tunnusvärv, mis kannab endas õrnust ja erakordsust. Sirelilillade tulede kampaaniast võtab osa enam kui 60 riiki üle maailma ning Eesti osaleb sel aastal aktsioonis üheksandat korda.

Sirelilillade tulede aktsioonis on osalema oodatud kõik, kes soovivad avaldada toetust enneaegselt sündinud lastele ja nende peredele. Toetusvärvides valgustust võib luua ka oma kodu akendele või majale. Kampaania puhul valgustavad tuhanded ettevõtted üle maailma oma hoonete fassaadi või ümbrust sirelilillade tuledega, et toetada peresid ning juhtida tähelepanu enneaegsele sünnile.

Eestis võtab tänavu kampaaniast osa 107 asutust. See on osalejate uus rekord. Lisaks hoonete valgustamisele kutsutakse kõiki üles täna ise kandma midagi sirelilillas toonis – see võib olla midagi pisikest, kas või lint või juuksepael –, et näidata hoolivust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles