Suvega tublisti kerkinud lumepark ootab külma

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Suve jooksul veeti Valuoja orust Huntaugu mäele suur hulk pinnast, et seal suusanõlva kõrgemaks ja pikemaks ehitada. Töö pole veel lõppenud ja uue künka ümbrus on paras songermaa, aga talve hakuks peaks terviserada taas korda saama.
Suve jooksul veeti Valuoja orust Huntaugu mäele suur hulk pinnast, et seal suusanõlva kõrgemaks ja pikemaks ehitada. Töö pole veel lõppenud ja uue künka ümbrus on paras songermaa, aga talve hakuks peaks terviserada taas korda saama. Foto: Marko Saarm

Huntaugu mäel seisva Viljandi lumepargi eestvedaja Mart Kaas on optimismi täis ja usub, et külmakraadide saabudes saab suve jooksul kõrgemaks ja laiemaks ehitatud mäel avada nii suusa- kui kelgunõlva.

«Laste kelgunõlv on valmis,» kinnitas Mart Kaas. Praegu ootavad lumepargi tegijad eeskätt külma, et saaks viimased kopatööd ära teha, korrastada songermaaks muutunud terviseraja osa ning panna püsti tõstuki ja lumekahurid.

Suvel osteti Huntaugu mäe tarbeks uus tõstuk, kuid selle saab üles panna järgmisel suvel. Praegu on nõlvale kõrgenduseks veetud pinnas liiga pehme, et sellesse vundamenti rajada, ning tuleb ­oodata vähemalt aasta, et see vajuks ja tiheneks.

Kaas rääkis, et õnneks ei müüdud vana tõstukit kohe maha ning nüüd saab selle mäele taas püsti panna. «Püüame seda paremaks teha, et ka lastel oleks tõstukiga mugavam sõita,» lisas Kaas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles