Rimmu külaselts koristas võssakasvanud Araku kooli varemeid

, talguline
Copy
Osa talgulistest Araku koolimaja varemete juures
Osa talgulistest Araku koolimaja varemete juures Foto: Aimus Talu

Rimmu külaselts korraldas nädalavahetusel Viljandimaa ühe vanima, 1824. aastal valminud, 1964. aastal töö lõpetanud ja 1981. aastal tules hävinud Araku kooli varemete juures talgud.

Kindlasti on vaid vähesed kuulnud sellest Mulgi vallas Rimmu küla lähedal asunud koolist, mille rajasid kohalikud talumehed Õisu mõisniku Friedrich von Siversi loal (von Siversitega on seotud ka Heimtali viinaköögi, ringtalli ja unikaalse tuuliku ehitamine). Paraku on suurest kahekorruselisest koolihoonest nüüdseks järel ainult võssakasvanud ahervare. Kunagise kooli asukoha reedavad vaid Rimmust Kaarli teed mööda Nigula poole suunav Araku kooli teeviit, tammeallee ning 1989. aastal vilistlaste püstitatud mälestuskivi.

Vilistlased pole kunagist kooli unustanud. Eeskätt käib see kohaliku aktiivse mittetulundusühingu Rimmu Külaselts tegevuse kohta. Viimastel aastatel on seal varemgi koristustalguid korraldatud, kuid nüüd haarati kooli vilistlase Aimur Talu initsiatiivil kaasa vabatahtlikke ka Tuhalaanest, Karksi-Nuiast, Uue-Karistest ja isegi Viljandist.

Laupäeval, 13. novembril saidki suurejoonelised talgud peetud: osa võttis üle 20 inimese ning koristati kooli ümbrust võsast ja puudest. Rimmu seltsimajas ootas kõiki talgulisi soe söök.

Selleks aga, et 2024. aastal vääriliselt tähistada Araku kooli 200. aastapäeva, on vaja veel palju tööd teha ning lepiti kokku, et järgmine kord võetakse see ette tuleva aasta mais.

Mälestuskivi Araku kooli asukohas
Mälestuskivi Araku kooli asukohas Foto: Aimus Talu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles