Reedel peetakse Ugalas konverentsi ja antakse kätte Anu Raua stipendium

Sakala
Copy
Tänavu möödub sada aastat esimesest teadaolevast Eesti Rahva Muuseumiga seotud välitööst eestlaste hõimurahva juurde.
Tänavu möödub sada aastat esimesest teadaolevast Eesti Rahva Muuseumiga seotud välitööst eestlaste hõimurahva juurde. Foto: Berta Jänes

Eesti Rahva Muuseumi ja Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia koostöös on reedel, 19. novembril Viljandis Ugala keldrisaalis IX pärandtehnoloogia konverents "Soome-ugri dialoogid. Kogud ja kogumine".  

Korraldajate kinnitusel on käesoleval aastal soome-ugri temaatika pälvinud Eesti avalikkuses tavapärasest suuremat tähelepanu. Aasta alguses anti Abja-Paluojale soome-ugri kultuuripealinna tiitel ning suvel võõrustas Eesti soome-ugri rahvaste maailmakongressi. Käesolev aasta on sümboolse tähendusega ka Eesti Rahva Muuseumi (ERM) soome-ugri uurimistraditsioonis, sest möödub sada aastat esimesest teadaolevast muuseumiga seotud välitööst eestlaste hõimurahva juurde.

Praeguseks on ERM-is hoiul materjalid ligikaudu kahesajalt soome-ugri rahvaste aladele korraldatud ekspeditsioonilt. Pärandtehnoloogia konverentsil tutvustatakse Eesti, Soome, Venemaa ja Ungari muuseumide soome-ugri kogusid ja nende kujunemislugu. Konverentsi eesmärk on inspireerida kuulajaid talletatut oma uurimis- ja loometöös rohkem kasutama. Päeva lõpus esitletakse käsitööteadusliku aastakirja Studia Vernacula uut numbrit "Luubi all", ERM-i aastaraamatut ja Udmurdi välitööde raamatut ning antakse kätte Anu Raua nimeline stipendium. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles