Enneaegselt sündinud laste ja nende perede toetuseks värvub mitu objekti sirelilillaks

Margus Haav
, reporter
Copy
Iga kümnes laps sünnib enne oodatud aega ehk enne 37. rasedusnädalat.
Iga kümnes laps sünnib enne oodatud aega ehk enne 37. rasedusnädalat. Foto: Toni Läänsalu

Kolmapäeval, 17. novembril tähistatakse üle maailma enneaegse sünni päeva. Ka Viljandis avaldab enneaegselt sündinud lastele ja nende peredele sirelilillade tuledega toetust mitu organisatsiooni.

Viljandi linnavalitsus plaanib sirelililla tooni anda lossimäe müüridele Kaevumäel ja Teisel Kirsimäel. Samuti näeb toetusvärvides valgustust Viljandi laululaval ning pärimusmuusika aidal ja Ugala teatri hoonel.

Valgust saab seal näha 17. novembril kella 17–23. Sirelilillat tooni aitab linna tuua Rene Liivamägi koostöös visuaalkunsti festivaliga "Viljandi tuled" ja osaühinguga Mulgikontsert.

"Sirelililla on enneaegse sünni tunnusvärv, mis kannab endas õrnust ja erakordsust. Sirelilillade tulede kampaaniast võtab osa enam kui 60 riiki üle maailma ning Eesti osaleb sel aastal aktsioonis üheksandat korda," selgitas Viljandi linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kull.

Tema sõnul on sirelilillade tulede aktsioonis osalema oodatud kõik, kes soovivad avaldada toetust enneaegselt sündinud lastele ja nende peredele. Toetusvärvides valgustust võib luua ka oma kodu akendele või majale. Aktsioonis osalemisest saab teada anda siin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles