Linnavalitsus pöördub sel korral Joala kasti lõhkujate tabamiseks politsei poole

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Jaak Joala mälestussammast ümbritsev saepuruplaatidest kast lõhuti ööl vastu laupäeva.
Jaak Joala mälestussammast ümbritsev saepuruplaatidest kast lõhuti ööl vastu laupäeva. Foto: Marko Saarm

Viljandi linnavalitsus otsustas laupäevase Jaak Joala kasti lõhkumise asjus politsei poole pöörduda, sest võrreldes eelmise kastirikkumise korraga tuli linnal nüüd kanda reaalset rahalist kahju.

Ööl vastu laupäeva enne kella viit avastati, et puitlaastplaatidest kast Joala kuju ümber on lõhutud. Maast 4,5 meetri kõrguselt oli ära rebitud kolm plaati ning kasti tagasein lõhutud täielikult. "Neil pidi vist redel olema," pakkus Viljandi Linnahoolduse juht Koidu Ilisson küsimuse peale, kuidas laamendajatel oli võimalik suuri plaate sedavõrd kõrgelt maha rebida. Jõudu ja energiat pidid öised kasti kallal mürgeldajad kulutama kõvasti, sest paksust plaadist seinad olid kinnitatud kümnete kruvidega.

Viimati lõhuti kasti suve hakul, kui neli naljameest olid öösel ühe plaadi lahti kruvinud ja kõrgemale tõstnud. Siis lisasid Viljandi Linnahoolduse töötajad kasti igale plaadile hulgaliselt eri tüüpi kruvisid, et niisugust tegu võimalikult raskeks teha. Seda, et keegi suudaks jõuga plaadid seina küljest lahti rebida, ei osanud kastiehitajad ette näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles