Viljandi vallas algas kaasava eelarve hääletus

Margus Haav
, reporter
Copy
Mullu võitis Viljandi valla kaasava eelarve hääletuse Tänassilma jõe äärse Surva silla ujumiskoha renoveerimise idee.
Mullu võitis Viljandi valla kaasava eelarve hääletuse Tänassilma jõe äärse Surva silla ujumiskoha renoveerimise idee. Foto: Marko Saarm

Kokku laekus seitse ettepanekut, millest viis pääses edasi vallaelanike hääletusele. Kaasava eelarve summa on 35 000 eurot, selle pälvib kõige rohkem hääli saanud idee.

Juhul, kui raha jääb üle, jagatakse see mitme idee vahel. Kaasava eelarve eesmärk on anda vallaelanikele võimalus otsustada, kuidas kasutada osa vallaeelarvest, ja avalikes huvides kasutatavate investeeringute tegemine. See on võimalus suurendada kodanikuaktiivsust ja koguda häid ideid, mida vallas ellu viia.

Nende hulgas on Kärstna küla madalseiklusrada, laste mänguväljaku rajamine Päri külla, veebatuudid Holstre järvele, vabaõhutegevusvõimalused Ramsi virgestusalale ning Mustla laululava piirkonna atraktiivsemaks ja turvalisemaks muutmine. 

Kaasava eelarve eesmärk on ellu kutsuda uusi ja huvitavaid ideid, pöörata mõnele objektile suuremat tähelepanu ja näidata üles kodanikuaktiivsust, et seeläbi valla eluolu parandada. Hääletus kestab 15.–28. novembrini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles