Üheksast üheksa: Viljandi HC jätkab võitmatus hoos

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi HC võiduhoog on raugematu: Balti liigas on seni üheksast mängust võetud maksimum. Niisamuti kustutasid viljandlased võidujanu läinud nädalavahetusel leedukate vastu, kui neile alistusid HC Vilnius ja Leedu valitsev meister VHC Šviesa Vilnius. Fotol on kahe mängu peale 12 väravat visanud Kristo Voika.
Viljandi HC võiduhoog on raugematu: Balti liigas on seni üheksast mängust võetud maksimum. Niisamuti kustutasid viljandlased võidujanu läinud nädalavahetusel leedukate vastu, kui neile alistusid HC Vilnius ja Leedu valitsev meister VHC Šviesa Vilnius. Fotol on kahe mängu peale 12 väravat visanud Kristo Voika. Foto: Marko Saarm

Võimsas hoos Viljandi HC on Balti liigas endiselt pidurdamatu: läinud nädalavahetusel kodusaalis alistus kodumeeskonnale esmalt HC Vilnius 32:28 (14:12), seejärel valitsev Leedu meister Vilniuse VHC Šviesa 27:22. Kaks järjestikust leedukate vastu nopitud võitu tähendab kollasärkidele seda, et liigat jätkatakse täiseduga: üheksast mängust on võetud üheksa võitu ning edu lähima jälitaja Põlva Serviti ees on neli punkti.

Laupäevaõhtust kohtumist HC Vilniuse vastu alustas kodumeeskond hästi: kõrge kaitsega nulliti kohtumise algul kõik HC Vilniuse rünnakuplaanid ning kodumeeskond läks kuue minutiga 5:1 juhtima. Sama hooga ei jätkatud ja vastane hakkas vahet kinni nõeluma, kuniks 24. minutil jõudis 11:11 viigini. Hendrik Koksi värav saatis meeskonnad riietusruumi Viljandi 14:12 eduseisul.

Teist pooltundi alustas kodumeeskond sarnaselt esimesele: järjest tabasid Kristo Voika, Ott Varik ja Sten Maasalu ning Viljandi juhtis 35. minutil 17:12. Jällegi edu sulas, tosin minutit hiljem tuli Airidas Petroniselt 22:21. Viigini sellel tagaajamiskatsel võõrustajad vastaseid ei lubanud.

Viljandi HC vastas hoopis nelja väravaga ja neli minutit enne lõppu viis Ott Varik kiirrünnaku järel meeskonna juba 28:22 ette. Leedukatel oli aga veel võitlusvaim sees – kahel korral vähendati vahe vaid kahele väravale.

Mihkel Lõpu ja Simon Drõgini tabamused ning nende vahele mahtunud Rasmus Otsa tõrje kindlustasid Viljandile siiski kaheksanda järjestikuse võidu, tulemusega 32:28. Ott Varik tabas kaheksa, Koks seitse ja Voika kuus korda, mängu resultatiivseim oli Vilniuse joonemängija Martynas Lapinskas kümne väravaga.

Pühapäeval jätkas Balti käsipalliliiga liider Viljandi HC võidulainel: numbritega 27:22 alistus valitsev Leedu meister Vilniuse VHC Šviesa.

«Oli hea võitlus kahe võrdse meeskonna vahel,» võttis mängu kokku Viljandi HC peatreener Marko Koks. Ta rõõmustas, et meeskond sai kinni vastase liidri Vaidas Drevinskase ja kaitses tegid hea mängu nii väljakumängijad kui väravavaht. «Sisu on meie tiimis praegu kõva,» lausus ta.

Pühapäeval Viljandis peetud kohtumises alustasid mõlemad meeskonnad hea kaitsega ja väravaid tuli visalt. Viljandlased kasutasid aga ära leedulaste neljakesi jäämise ning 11. minutiks, Kristo Voika tabamuse järel juhtisid nad 6:2.

Siis ei saanud Viljandi seitsme minuti jooksul ühtegi väravat ja Šviesa jõudis viigini. Punkt-punkti-mäng jätkus poolajavileni. Korra sai Šviesa ettegi, aga siis tuli Hendrik Koksi väravast 12:12 viik.

Vaheaja järel alustas Viljandi vastastest resultatiivsemalt, kui Kristo Voika ja Ott Varik kasvatasid edu kolmele väravale. Väravavaht Rasmus Ots jätkas hiilgavate tõrjetega ning 37. minutil tuli Hendrik Koksi viskest seisuks 18:14.

Paaril korral suutis Šviesa veel vahe kahele väravale vähendada ja mängu pinget luua, Mikk Varik viskas aga 42. minutil kiirrünnakust seisuks 21:16 ja seda edu Viljandi enam käest ei andnud. Üheksas järjestikune võit Balti liigas tuli tulemusega 27:22.

Kristo Voika ja Hendrik Koks viskasid kuus ning vennad Mikk ja Ott Varik neli väravat. Vastaste täpseim oli Tadas Rasakevičius viie tabamusega.

Viljandi HC jätkab täisedu ehk 18 punktiga Balti liiga liidrina. Põlva Servitil on 14 ning Šviesal ja kaks mängu vähem pidanud Dobele ZRHK Tenaxil 11 silma. HC Kehra / Horizon Pulp &Paper on kogunud kaheksa, Raasiku/Mistra kuus ja SK Tapa neli punkti.

ARVAMUS

Kristo Voika
Kristo Voika Foto: Elmo Riig

Kristo Voika,

Viljandi HC mängija

Laupäeval ei näidanud me HC Vilniuse vastu oma parimat mängu: arvan, et raskete mängude vähesus viimase kolme nädala jooksul avaldas meie mängule mõju. Vastane lammutas mitmel korral meie kaitset ja see muutis meid kohati ebakindlaks. Tänu meie visatud kiiretele ja lihtsatele väravatele ja et meie väravavaht oli tasemel, loeb kokkuvõttes lõpptulemus. See oli hea ja see oli kõige olulisem.

Pühapäevane mäng Vilniuse VHC Šviesa vastu oli väga-väga­ raske. Et meil polnud vastaste eelmisest mängust videot, ei teadnud, mida oodata.

Mängule läksime vastu hea meelestatusega, olime valmis neile lahingu andma.

See oli agressiivne mäng, vastaste väravavahid olid tipp­tasemel, samuti nende 6-7 mängijat ohtlikud ja valmis kasutama kõiki võimalusi.

Esimene poolaeg oli punkt-punktis-mäng. Kaotasime rünnakutel oma kiirust ega suutnud ära lahendada üks ühele olukordi, samuti olime hädas realiseerimisega.

Teisele poolajale läksime jällegi vastu väga hea suhtumisega ja võtsime teenitud võidu.

Pärast mängu meeskonnakaaslastega rääkides võib öelda, et toss oli täitsa väljas, mäng oli kiire ja agressiivne. Lõppude lõpuks olime väga rahul, mängisime kui üks meeskond ja saime soovitud tulemuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles