Viljandi linn otsib kolijat

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Üks Transmoversi kaubik teeb tööd Põhja-Eestis, teist on aga sageli näha Viljandi tänavatel.
Üks Transmoversi kaubik teeb tööd Põhja-Eestis, teist on aga sageli näha Viljandi tänavatel. Foto: Erakogu

Viljandi linnajuhid uurivad, kas neile kaks aastat kolijana lepingupartneriks olnud firma sooviks ka järgmisel aastal sama tööd teha. Suurima tööna ootab mõne aasta pärast ees Paalalinnas asuva Karlssoni lasteaia kolimine, aga seda teenust on linnal vaja alatasa.

2020. aastal telliti kolimisfirmalt Transmovers 61 tööd. Tänavu on neid olnud mõnevõrra vähem: oktoobri lõpuks oli ettevõte täitnud 31 tellimust.

"On olnud nii terve lasteaia kolimist kui ka töid, mille puhul tuleb poest paar tooli ära tuua ja mõnes lasteaias kokku panna," ütles Viljandi kinnisvarahaldusameti juht Andres Mägi. "Töö eest maksame tunnitasu."

Mägi sõnul ei ole kolimistööd aasta jooksul ülemäära palju, aga kindel teenusepakkuja on linnale oluline. Seejuures on tähtis, et teenust pakuks oma ala professionaal. "Kui me räägime kas või pakkimisest ja transportimisest, siis on ikka suur vahe, kas seda teeb professionaal või mitte."

Transmoversi leidis linnavalitsus lepingupartneriks paar aastat tagasi õnneliku juhuse läbi. "Üks nende töötaja kolis Viljandisse elama," nentis Mägi. See muutis ettevõtte pakutava hinna linnavalitsuse jaoks konkurentidega võrreldes oluliselt soodsamaks ning hankekonkursil saatiski ettevõtet edu. Nüüd annab seadus võimaluse pakkuda ettevõttele aastapikkust lepingupikendust konkurentide poole pöördumata ning seda võimalust soovib linnavalitsus ka kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles