Viljandi alistas kodus Vilniuse ja tõusis Balti liiga ainuliidriks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandlased võitsid kodusaalis Leedu HC Vilniuse ja asusid Balti liigat juhtima.
Viljandlased võitsid kodusaalis Leedu HC Vilniuse ja asusid Balti liigat juhtima. Foto: Marko Saarm

Et Viljandi HC käsipallurid suutsid laupäeval kodusaalis alistada HC Vilniuse 32:28 ja Põlva Serviti jäi samal ajal Klaipėdas alla sealsele Dragūnasele, kerkis Viljandi Balti liiga ainuliidriks. Täiseduga jätkates edestab ta nüüd Servitit kahe ja Vilniuse Šviesat viie punktiga.

Eesti käsipalliliidu pressiteate kohaselt nullis Viljandis meeskond kõrge kaitsega kohtumise algul kõik HC Vilniuse rünnakuplaanid ning sai kuue minutiga 5:1 juhtima. Sama hooga ei jätkatud ja vastane jõudis 11:11 viigini. Hendrik Koksi värav saatis tiimid riietusruumi Viljandi 14:12 eduseisul.

Teist pooltundi alustasid viljandlased esimesega sarnaselt: järjest tabasid Kristo Voika, Ott Varik ja Sten Maasalu ning meeskond juhtis 35. minutil 17:12. Ent jällegi edu sulas: 13 minutit enne lõppu olid leedulased vaid värava kaugusel. Viigini nad siiski ei jõudnud.

Viljandi vastas nelja väravaga ja neli minutit enne lõppu viis Ott Varik kiirrünnaku järel meeskonna juba 28:22 ette. Mihkel Lõpu ja Simon Drõgini tabamused ning nende vahele mahtunud Rasmus Otsa tõrje tagasid Viljandile kaheksanda järjestikuse võidu, tulemusega 32:28.

Ott Varik tabas kaheksa, Hendrik Koks seitse ja Kristo Voika kuus korda. Kõige resultatiivsem oli Vilniuse joonemängija Martynas Lapinskas kümne väravaga.

Pühapäeval kohtub Viljandi HC kodus Vilniuse VHC Šviesaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles