Viljandi vald koos juhiga sai muinsuskaitsjatelt topelttunnustust

Margus Haav
, reporter
Copy
Selle asemel, et isegi kaaluda mõtet paigutada Pärsti lasteaed mõnda moodsamasse ja paremas seisus hoonesse, otsustas Viljandi vald suunata ressursid olemasoleva ajaloolise mõisa härrastemaja ruumide taastamisse.
Selle asemel, et isegi kaaluda mõtet paigutada Pärsti lasteaed mõnda moodsamasse ja paremas seisus hoonesse, otsustas Viljandi vald suunata ressursid olemasoleva ajaloolise mõisa härrastemaja ruumide taastamisse. Foto: Märt Lillesiim

Muinsuskaitseameti aastapreemiatest tuli kaks Viljandi valda. Aasta teoks tunnistati Pärsti mõisa peahoone lasteaia ruumide rekonstrueerimine ning aasta pärandihoidjaks said Viljandi vald ja vallavanem Alar Karu.

Muinsuskaitseamet annab igal aastal välja aastapreemiaid, et tänada ja tunnustada möödunud aasta parimaid kultuuripärandi säilitajaid ja arendajaid.

Südamlik ja individuaalne

Pärsti mõisa peahoone lasteaia ruumide rekonstrueerimise eest pälvisid tunnustuse Viljandi vald, lasteaed Päikesekiir ja direktor Astra Jamnes, sisekujundusprojekti autor Kaari Metslang ja arhitektuurse projekti autor Eva Tammpere. Muinsuskaitseameti kinnitusel on lasteaiana kasutatav Pärsti mõisa peahoone saanud endale muinasjutulised ruumid ning sellest leiab ajaloolise hoone eripära arvestava, kuid selgelt nüüdisaegse ja laste arengut toetava fantaasiaküllase interjööri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles