Taksojuhi mõrvas süüdistatavad astusid kohtu ette

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Kabanov ja Andrei Karanets toodi täna kohtumajja.
Viktor Kabanov ja Andrei Karanets toodi täna kohtumajja. Foto: Marko Suurmägi

Täna hommikul kell 9.30 algas Viljandi kohtumajas kinnine istung kahe kohaliku mehe üle, kes eelmise aasta aprillis tapsid Vardja külas taksojuhina töötanud Jüri Heinsoo.

Enne istungi algust sõitis kohtumaja ees edasi-tagasi mitu taksot, kuid mõrvas süüdistatavate Viktor Kabanovi ja Andrei Karanetsi kohtusse toomist nad ootama ei jäänud. Küll oli maja ees hulk ajakirjanikke, kes Kabanovi ja Karanetsi pildistasid.

Ainsa taksojuhina ootas kahtlusaluste saabumise ära ning vaatas neile otsa Eeri Iila, kes ligi 13 aastat tagasi langes ise noarünnaku ohvriks. Toona pääses ta tänu arstide pingutusele eluga ehkki kõik seitse saadud noahoopi olid väga eluohtlikud.

Kui 1999. aastal alustati kohtupidamist Iilat rünnanud meeste üle, kogunes kohtumaja ette ligi 30 vihast taksojuhti, kes süüdlastele surmanuhtlust nõudsid. Toona karistati pussitajat üheksa aastase karistusega ja kaasosalist kahe aasta pikkuse vangistusega.

Kohtuistungi kinniseks kuulutamise suhtes avaldas sügavat nördimust ka tapetu vend, kes algul küll saali sisenes, ent peatselt sealt kohtutöötaja nõudmisel lahkus.

Viktor Kabanovit ja Andrei Karanetsi süüdistatakse mõrvas piinaval või julmal viisil ja isikliku kasu saamiseks ning selle eest võib neile määrata maksimaalse karistusena eluaegse vangistuse. Minimaalne karistus saaks selle paragrahvi järgi olla kaheksa aasta pikkune vangistus.

Politsei sai eelmise aasta 24. aprillil teate, et Viljandi bussijaamast kaks meest peale võtnud taksojuht on kadunud koos sõidukiga.

Päev hiljem leidsid politseinikud kadunud mehe vägivallatunnustega surnukeha Viiratsi valla tiigist. Ekspertiisi kohaselt suri kannatanu uppumise tagajärjel.

29-aastane Viktor Kabanov ja 25-aastane Andrei Karanets kuulutati kohe rahvusvaheliselt tagaotsitavateks. Nad tabati mõni päev hiljem Saksamaal Gubenis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles