Esmaspäeval algab aia- ja haljastusjäätmete teine tasuta veoring

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Kottide raskus ei tohi ületada 25 kilogrammi. Pilt illustratiivne
Kottide raskus ei tohi ületada 25 kilogrammi. Pilt illustratiivne Foto: Elmo Riig

Viljandi linnavalitsus andis teada, et viljandlaste aia- ja haljastusjäätmete teine äraveoring algab esmaspäeval, 15. novembril ning kestab 19. novembrini.

Oksad tuleb koguda eraldi, lõigata kuni 1,3 meetri pikkuseks ja kokku siduda. Puulehti, tõrusid ja muid aiajäätmeid kogudes tuleb linnavalitsuse teatel arvestada, et koti raskus ei ületaks 25 kilogrammi. Kimpu seotud oksad ja jäätmekotid tuleb tõsta kinnistu piiridest välja äraveole eelneval päeval.

Viljandi on jaotatud veopäevade järgi viieks piirkonnaks.

Aia- ja haljastusjäätmeid viiakse erinevatest piirkondadest ära erinevatel päevadel.
Aia- ja haljastusjäätmeid viiakse erinevatest piirkondadest ära erinevatel päevadel. Foto: Viljandi Linnavalitsus

Auto sõidab kogumispäeval piirkonnast läbi ühe korra ja pärastlõunal välja toodud lehekotti enam ära ei viida.

Lehekotid ja oksapundid tuleb kindlasti tõsta kinnistuga külgnevale tänavaalale või kinnistu mõttelisele piirile eeldusega, et puuduvad kogumist takistavad asjaolud. Jäätmeveoauto kinnistutele ei sõida ja lehekotte hoovidest ära ei koristata.

Kogutud okste ja lehekottide asukohta ei ole vaja varem registreerida. Tasuta viiakse oksad ja lehepraht ära kõigilt Viljandi haldusterritooriumil olevate elamute territooriumilt.

Et vältida segaolmejäätmete lehekotti peitmist, lõigatakse kotid enne tühjendamist katki. Kui lehtede ja haljastusprahi seest leitakse segaolmejäätmeid, siis neid kotte tasuta ära ei viida.

Eraisikud, kelle elukoht rahvastikuregistri andmetel on Viljandis, saavad ka ise aia- ja haljastusjäätmed jäätmejaama tasuta ära anda. Viljandi jäätmejaama aadress on Pärnu maantee 36 ning see on avatud esmast päevast reedeni kella 9–18 ja laupäeviti kella 9–15.

Selle aasta aprillis vastuvõetud linna jäätmehoolduseeskirja alusel on oma kinnistul aia- ja haljastujäätmete põletamine keelatud. Seda võib teha vaid Lõuna-Eesti päästekeskuse Viljandi päästepiirkonna loal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles