Viljandi judojärelkasv saabus pealinna kõrgetasemeliselt võistluselt medalisäras

Priscilla Õmblus
Copy
Oktoobri viimasel nädalavahetusel oli Tallinnas judoturniir "Rothberg Cup", mille korralduse taga on judoperekond Rothberg. Hiljuti käis Künter Rothberg ühes teiste judotreeneritega Viljandis treeninglaagris, sest siit on alguse saanud tema enda judokakarjäär.
Oktoobri viimasel nädalavahetusel oli Tallinnas judoturniir "Rothberg Cup", mille korralduse taga on judoperekond Rothberg. Hiljuti käis Künter Rothberg ühes teiste judotreeneritega Viljandis treeninglaagris, sest siit on alguse saanud tema enda judokakarjäär. Foto: Marko Saarm

Oktoobrikuu viimasel nädalavahetusel oli Tallinnas Audentese spordiklubis viies kõrgetasemeline ja rahvusvaheline "Rothberg Cup", mille on ellu kutsunud Viljandist judoteed alustanud Rothbergi judopere.

Künter, Joel, Steven ja Kätlin Rothbergi judokakarjäär sai alguse Viljandist, siinse treeneri Viljar Kanneli käe alt. Kannel meenutas Rothberge kui väga tugevat gruppi, kelle tulemused tiitlivõistlustel rääkisid enda eest. "Rothbergidest käis mul trennis kolm venda ja õde ning kõigist said väga tugevad tegijad, Stevenist ja Künterist minu ametivennad," rääkis Kannel.

Tema arvates on "Rothberg Cup" üks Eesti kõige paremini organiseeritud võistlusi. Lisaks lookas auhinnalauale väärib staažika treeneri hinnangul esiletõstmist selle korralduse sujuvus, eriti arvestades praegust võistlussüsteemi, kus üritatakse võimalikult palju kokkupuuteid vältida. "Vanuseklass, mis lõpetas, läks kohe saalist minema ja järgmised tulid peale," lausus Kannel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles