Mulgid asutasid oma rahatarkuse klubi

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Oktoobris käis Mulgi rahatarkuse klubis oma kogemustest rääkimas ettevõtja ja kinnisvarainvestor Kaspar Orav.
Oktoobris käis Mulgi rahatarkuse klubis oma kogemustest rääkimas ettevõtja ja kinnisvarainvestor Kaspar Orav. Foto: Erakogu

Läinud suvel Mustlas asutatud Mulgi rahatarkuse klubi on üks kolmest omasugusest, kogukonnaalgatusest. Kooskäijad jagavad üksteisega raha- ja investeerimistarkusi ning kuulavad kogemuslugusid. Seda kõike ikka ka selleks, et paremale elujärjele saada.

Rahandusministeeriumi rahatarkuse koordinaatori Liis Kirchi sõnul polnud ministeeriumile varasemast niisugust kogukonnal põhinevat klubilist tegevust teada. Küll aga on üle-eestilisi seltskondi, nagu naisinvestorite klubi ja sotsiaalmeedias Finantsvabaduse grupp. Korraldatud on ka üleriigilisi üritusi, näiteks investeerimisfestival.

Samuti on investeerimis­klubi tekkinud Tartu ülikooli ja TalTechi juurde. Kirch rääkis, et kui tallinlased keskenduvad rohkem süvaanalüüsile, siis Tartu klubi alustab rahaasjade kordasaamisega algusest. «Hästi tore on näha, et see ei ole ainult täiskasvanute asi, vaid ka noored tunnevad selle vastu üha enam huvi. Nii et tundub, et tulevik on helge,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles