Võhma ja Olustvere inimesed pääsevad lihtsamini maakonnakeskusse

Sakala
Copy
Tasuta ühistransport kehtib tänasel kujul veel kuu aega.
Tasuta ühistransport kehtib tänasel kujul veel kuu aega. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viljandimaa ühistranspordikeskus andis teada, et 15. novembrist pääsevad Olustvere ja Võhma elanikud tööpäeviti lihtsamini Viljandisse, sest sõitma hakkab buss number 61, mis teeb ringi Viljandi–Olustvere–Võhma–Olustvere–Viljandi.

Tööpäevahommikuti väljub buss Viljandi bussijaamast kell 6.40, jõuab Olustverre kell 7.00 ja Võhmasse kell 7.10. Buss väljub Võhmast uuesti Viljandi poole kell 7.15, jõuab Olustverre kell 7.25 ja Viljandi bussijaama kell 7.50.

Ühistranspordikeskus tuletab meelde, et bussi tuleb siseneda esiuksest ja sõidu registreerimisel elektroonilise sõidukaardiga peab sõitja teatama bussijuhile sihtpeatuse. Sõit maksab 0 eurot. Bussiga saavad sõita kõik soovijad.

Maakonna ühistranspordikeskuse nimel teate saatnud Kaupo Kase kirjutas, et liini vajadusest andsid märku Põhja-Sakala valla Võhma, Olustvere ja Tääksi piirkonnas elavate Viljandi gümnaasiumi ja kutseõppekeskuse õpilaste vanemad, kelle mure oli, et bussid jõuavad hommikuti linna liiga vara. Põhja-Sakala vald oli koos ühistranspordikeskusega leidnud, et liini loomiseks on kõige kiirem võimalus see, kui vald korraldab õppeaastaks avaliku liiniveo teenuse hanke. "Kui liin on mõnda aega käigus olnud, saab analüüsida, kas tegemist on ainult õpilasveo tunnustega liiniga," lisas Kase. Kui selgub, et bussi kasutab hulk töölesõitjaid, on võimalik esitada transpordiametile taotlus liini riigieelarvest doteerimiseks.

Liini rahastab täies ulatuses Põhja-Sakala vald ja see on tööpäeviti käigus 23. juunini. Vedaja on GoBus.

Bussi number 61 sõiduplaaniga saab lähemalt tutvuda veebileheküljel transport.viljandimaa.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles