Elektri hinna tõus teeb kultuuriasutustele tuska (1)

Margus Haav
, reporter
Copy
Pimeduses helendav Ugala teatrihoone on ilus ja sümboolne maamärk. Kulude vähendamiseks võib see aga välisvalgustuseta jääda.
Pimeduses helendav Ugala teatrihoone on ilus ja sümboolne maamärk. Kulude vähendamiseks võib see aga välisvalgustuseta jääda. Foto: Marko Saarm

Elektri järjekindel kallinemine paneb Viljandis tegutsevaid kultuuriasutusi üsna murelikult tulevikku vaatama, sest enam kui viiekümneprotsendilist hinnatõusu ei osanud keegi eelarveid koostades aimata. Olukorra muudab keerulisemaks see, et erinevate piirangute tõttu on omatulu teenimise võimalused tugevalt kokku kuivanud.

«Eelmise kuu arvet ei ole veel laekunud, aga eks ma siin ärevusega seda oota,» ütles Viljandi muuseumi direktor Jaak Pihlak. «Kui võrdlen eelmise aasta sama perioodi, siis kasv on suur olnud ja see paneb ikka väga muretsema.»

Säästlik elu

Viljandi muuseum on elektriküttel. Direktori sõnul on paljudes ruumides temperatuur viidud võimalikult madalale. Muuseum on eelarveline asutus, mille omatulu on viimasel paaril aastal kahanenud. Igaks juhuks on ühendust võetud juba kultuuriministeeriumiga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles