Viljandi haigla paneb tööle meestebussi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Haiglapaneb sel nädalal käima oma viienda ratastel kabineti, millega eriarstid sõidavad patsientide juurde.
Haiglapaneb sel nädalal käima oma viienda ratastel kabineti, millega eriarstid sõidavad patsientide juurde. Foto: Viljandi haigla

Viljandi haigla paneb koos Eesti vähiliiduga laupäevast tööle mobiilse androloogiakabineti ehk meestebussi, mis hakkab ringi sõitma eri paigus üle kogu Eesti.

Meestebuss on juba viies bussis töötav mobiilne kabinet, mille Viljandi haigla on käivitanud. Androloogiakabinetis võtab vastu uroloog Teesi Sepp. Uroloogia on kirurgiline eriala, kus arstid tegelevad meeste kuse- ja suguteede haigustega. "Meestekuu ehk movembri ajal kutsume mehi endale tähelepanu pöörama ja oma tervist kontrollima. Käsitleme onkoloogilisi probleeme nagu kuseteede kasvajad ja ka healoomulisi probleeme nagu neeru- ja kuseteede kivid, põietalitlushäired ja põletikud," rääkis Sepp. Uroloogid käsitlevad meestele eriomaseid muresid nagu eesnäärmehaigused, seksuaalhäired, sugutrakti ägedad ja kroonilised põletikud ning kõik peenise- ja munandikoti-haigused.

Bussis on ultraheliaparaat eesnäärme uuringuteks, kehaanalüsaator, millega saab mõõta kliendi kaalu, pikkust, lihasmassi, rasvaprotsenti, bioloogilist vanust ja muid spetsiifilisi näitajaid, samuti uriinivoolu mõõtmise aparaat, analüsaator ning palju muud. Kabineti varustus on samasugune nagu haigla statsionaaris ja seal tehakse 95 protsenti vajaminevatest uuringutest.

Uroloogi vastuvõtule pääsemiseks on vaja saatekirja. Ravikindlustatud isikutele kehtib esimesel külastusel visiiditasu viis eurot. Ravikindlustuseta ja saatekirjata mehed saavad vastuvõtule tasulises korras.

Meestebuss alustab Tallinnast, peatudes 13. novembril Salme kultuurikeskuse parklas ja 21. novembril Kaja keskuse juures. (Sakala)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles