Pansionaat ei saanud seaduses seisva palganõude tõttu tööle võtta appikutsutud ukrainlasi (5)

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Viljandimaa hooldekodud üldiselt endale erakorralisi abikäsi praegu appi ei otsi, küll aga tuntakse nii mõneski neis puudust alalisest personalist. Foto on illustratiivne.
Viljandimaa hooldekodud üldiselt endale erakorralisi abikäsi praegu appi ei otsi, küll aga tuntakse nii mõneski neis puudust alalisest personalist. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Kui Eesti haiglad ja hooldekodud kutsuvad toimetulekuks vabatahtlikke appi, siis Viljandimaal vajatakse ajutise abi asemel juurde püsivat tööjõudu.

Lõhavere ravi- ja hooldekeskuse juhatuse liige Marika Tirmaste rääkis, et seal praegu kedagi korraks appi pole vaja, kuid juurde oleks tarvis põhikohaga hooldajaid. Seda, et olukorraga saadakse hakkama, öeldi ka Abja haiglast ning Viljandi haigla kommunikatsioonijuht Ene Veiksaar märkis, et vabatahtlike saamiseks üleskutset plaanis teha ei ole. Ta lisas veel, et parameedikuid pakub appi kaitsevägi ja arstitudengeid Tartu ülikool, kuid nende vajaduse üle otsustatakse tuleval nädalal.

Pariisi erihooldekodu juhataja Mare Pariis rääkis, et kuigi majas on viirus sees juba oktoobrist, on hakkama saadud. «Naised panevad kahel rindel ning vabatahtlikke ja lisatööjõudu kuskilt võtta ei ole, sest keegi ei taha ju haiguskoldesse tulla,» lausus ta.

Töötajad on loomulikult kurnatud ja neid on ka rivist välja kukkunud, ent kui kõik oleks alles, oleks ka tööjõuga korras. «Praegu on küll veidi keeruline, aga kiitus meie tublidele naistele,» ütles juhataja.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles