Viljandi vallas süüakse täna 260 kilogrammi kringlit

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Lisaks vallaasutuse töötajatele saavad kringlist osa lasteaialapsed ja kooliõpilased.
Lisaks vallaasutuse töötajatele saavad kringlist osa lasteaialapsed ja kooliõpilased. Foto: Viljandi vallavalitsus

Neli pagaritöökoda Viljandis ja üks Mustlas küpsetasid ööl vastu reedet kokku umbes 260 kilogrammi kringleid, mis jagati Viljandi valla kaheksanda sünnipäeva puhul valla allasutuste töötajatele ning lasteaedade ja koolide lastele.

"Kringlid jõuavad asutustesse, päevakeskustesse, valla teeninduskeskustesse, koolidesse ja lasteaedadesse, et võimalikult paljud valla inimesed sünnipäevast osa saaksid," rääkis Viljandi vallavanem Alar Karu.

Enam kui sada kringlit jagatakse reedel vallas laiali kolmandat korda. "See ei ole väga vana traditsioon," ütles Karu. "Aga tundub, et selline valla sünnipäeva tähistamise vorm sobib rahvale."

Vallavanem meenutas, et veel 2018. aastal püüti valla sünnipäeva tähistada peoga, aga sellele jõudsid väga vähesed inimesed. Nii otsustatigi hoopis kringlite kasuks.

"See on oluline, et vähemalt kord aastas tunneksid vallaelanikud ühtsustunnet, ning oleme saanud sellele tegevusele palju positiivset tagasisidet."

Viljandi vallast on õppust võtnud teisedki. 21. oktoobril tähistas Põhja-Sakala vald oma neljandat sünnipäeva ja siis viidi sealgi vallatöötajatele kümneid kringleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles