Viljandimaa otsib taas oskajaid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba neljandat aastat leiab Viljandimaal aset eelkutseoskuste võistlus «Oskaja», millele oodatakse osalema üheksanda klassi õpilasi.

«Tegemist on Soome «Taitaja 9» eeskujul loodud võistlusega parimate eelkutseoskustega noorte väljaselgitamiseks,» teatas Maili Kapp Viljandimaa Rajaleidja keskusest. «Lisaks meelelahutuse pakkumisele soovitakse sellega propageerida kutseharidust ja kutseoskusi ning seda, et ka praktilisi asju osates on võimalik edu saavutada.»

Kolme aasta eest osales esimesel Viljandimaa «Oskajal» 99 noort. Eelmisel aastal lõi võistlusel kaasa 150 noort. Tänavu kaitseb tiitlit Kärstna põhikool.

Võistlevad üheksanda klassi õpilased ning igasse võistkonda võib kuuluda kaks poissi ja üks tüdruk või üks poiss ja kaks tüdrukut.

Eelvoorudes tuleb noortel hakkama saada kaheksa ülesandega, mis nõuavad osavust ja nutikust. Iga ülesande lahendamiseks on neil aega viis minutit. Üheksa parema üld­ajaga võistkonda pääsevad edasi kolmandikfinaali.

Varem on võistkondadel tulnud näiteks tasakaalustada piljardikuuli abil tool, anda esmaabi, tunda ära viljateri, valmistada toitu, teha puidutööd ning seada töökorda videoprojektor ja õmblusmasin.

Tänavused eelvoorud leiavad aset 6. ja 7. märtsil Viljandi ühendatud kutsekeskkoolis, vaatemängulised kolmandikfinaalid ja lõppvõistlus aga 13. aprillil Viljandi haridusmessil. Seda on oodatud jälgima ka pöidlahoidjad ja uudistajad.

Võistlust korraldavad Viljandimaa Rajaleidja keskus, Viljandi ühendatud kutsekeskkool ning Olutvere teenindus- ja maamajanduskool.

Võistkonnad saavad ennast «Oskajale» registreerida 23. veebruarini e-postiaadressil  kapp.maili@gmail.com ja marililenk@gmail.com.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles