Rada pälvis sõitjatelt kiitust

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi rattaklubi juhi Veiko Šmidti sõnul läks kolmas Mulgi uisumaraton igati korda. Seda tõendavad osalejatelt saadud kiidusõnad.

«Rada oli ilmselt väga hea, sest uisutajatelt on tulnud ainult positiivseid kommentaare,» rääkis Šmidt. «Tundub, et uisutajad ongi rõõmsameelne rahvas.»

Olenemata asjaolust, et uisumaraton tuli tänavu ilmaolude tõttu neli korda edasi lükata ja otsus, et see toimub, langetati ainult nädal varem, kogunes Viljandi järvele ligi 200 osalejat. Korraldajate arvates oleks uisutajaid tulnud ehk enamgi, kuid enne maratoni polnud Eestis looduslikku jääd, kus saanuks võistluseks treenida.

«Väga palju inimesi registreeris end alles võistluspäeval,» rääkis Šmidt. «Hommikuks oli meil kirjas veidi rohkem kui 150 uisutajat ja samal päeval registreerus veel üle 40.» Valmis oli pandud 200 numbrit ning vahepeal tekkis hirm, et nendest ei piisa.

Kolme aasta parima jääga uisurada jääb järvele nii kauaks, kui ilmaolud lubavad. Neljapäeva õhtuni kestab uisunädal, mille peaüritus on kavas täna õhtul, kui rajal sõidetakse küünlavalgel. Üritused algavad iga päev kell 17 ja kestavad 19-ni.

Esialgu reedeks kavandatud uisunädala lõpp tõsteti päev varasemaks, sest reedel hakkavad kalamehed järve ääres ette valmistama laupäevast «Kuldkala» võistlust. «Korraldajad paluvad, et uisurajale auke ei puuritaks, siis saab järvel uisutada ka järgmistel nädalatel,» vahendas Šmidt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles