Helmen Kütt: Ühe koalitsiooni sünnilugu ehk Miks minust linnapead ei saanud?

Helmen Kütt
, Südamega Viljandi juht
Copy
Viljandi koalitsioonileppele kirjutasid alla (vasakult) Jaak Aab Keskerakonnast, Helmen Kütt valimisliidust Südamega Viljandis ja Madis Timpson Reformierakonnast. Leppe järgi jääb linnapea koht Timpsonile, Kütt saab volikogu esimeheks.
Viljandi koalitsioonileppele kirjutasid alla (vasakult) Jaak Aab Keskerakonnast, Helmen Kütt valimisliidust Südamega Viljandis ja Madis Timpson Reformierakonnast. Leppe järgi jääb linnapea koht Timpsonile, Kütt saab volikogu esimeheks. Foto: Elmo Riig

DEMOKRAATIA pidupäev – valimised – on möödas ja saabunud on argipäev. Olen alati öelnud, et just argipäevad on olulised. Aastas korra või kaks oskab igaüks päeva eriliseks muuta, kuid katsu igat päeva nagu esimest või viimast alustada ja oluliseks pidada. Küllap olulisem veel kui valimis­tulemus on oskus inimeste usaldust hoida ja nelja aasta jooksul õigustada.

Viljandlased andsid kohalikel valimistel kahele nimekirjale pea võrdselt hääli. Valimisliit Südamega Viljandis sai 1933 valija toetuse ja 8 kohta 27-liikmelises volikogus. Eesti Reformierakonna poolt hääletas 1917 inimest ja see andis neile 7 kohta volikogus. 16 enamhäält tõid meile volikogus ühe koha Reformierakonnast rohkem ning see näitab taas, et valimistel on tõepoolest iga hääl oluline ja see loosung pole sugugi tühi sõnakõlks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles