SOTSIAALDEMOKRAADID ⟩ Erakonna esimeheks kandideerijad kohtuvad Viljandimaa parteikaaslastega

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Sotsiaaldemokraatide uueks juhiks kandideerivad Riina Sikkut ja Lauri Läänemets.
Sotsiaaldemokraatide uueks juhiks kandideerivad Riina Sikkut ja Lauri Läänemets. Foto: Madis Veltman, Dmitri Kotjuh

Viljandi sotsiaaldemokraadid saavad kolmapäeva õhtul veebi teel küsimusi esitada riigikogu liikmetele Riina Sikkutile ja Lauri Läänemetsale, kes kandideerivad erakonna juhiks.

Pärast kohalike valimiste lõppu teatas partei praegune juht Indrek Saar, et taandub juhikohalt. Põhjuseks on vähemalt osaliselt erakonna kehv tulemus valimistel.

Uueks juhiks on avaldanud valmisolekut kandideerida riigikogusse kuuluvad Riina Sikkut ja Lauri Läänemets.

Riina Sikkut on endine tervise- ja tööminister, kes on töötanud enne poliitikasse astumist rahandusministeeriumis, Swedbankis ja poliitikauuringute keskuses Praxis. Lauri Läänemets oli enne parlamenti pääsemist pikka aega Järvamaal Väätsa vallavanem ja seejärel Järvamaa omavalitsuste liidu juht. Riigikokku valiti ta Järva- ja Viljandimaa piirkonnast.

Mõlemad kandidaadid on 38-aastased. Läänemets on koos Heljo Pikhofi ja Helmen Kütiga praegu erakonna aseesimehe positsioonil, Riina Sikkut kuulub erakonna juhatusse.

Viljandi sotsiaaldemokraadid saavad kolmapäeva õhtul võimaluse veebikoosolekul mõlema juhikandidaadi seisukohti kuulata ning soovi korral küsimusi esitada. Järva- ja Viljandimaa piirkond on läbi aegade olnud sotsiaaldemokraatide üks tugevamaid kantse. Erakonna üle-eelmise juhi Sven Mikseri juhtimisel on siin võidetud riigikogu valimised ning Viljandis võitis viimati valimised nimekiri Südamega Viljandis, mille peamised häältetoojad kuuluvad sotsiaaldemokraatide ridadesse.

Erakonna üldkogu, kus valitakse ka uus juht, peaks kogunema hiljemalt veebruari lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles