Viljandi haigla uuele infosüsteemile üleminek võib tuua kaasa tõrkeid

Sakala
Copy
Viljandi haigla üleminek uuele infosüsteemile võib kaasa tuua tõrkeid nii registratuuris kui arsti vastuvõtul.
Viljandi haigla üleminek uuele infosüsteemile võib kaasa tuua tõrkeid nii registratuuris kui arsti vastuvõtul. Foto: Elmo Riig

Viljandi haigla üleminek uuele infosüsteemile võib alates reedest, 5. novembrist kaasa tuua viivitusi registratuuris ja vastuvõttudel.

Viljandi haigla läheb üle uuele haigla infosüsteemile eHL. Et seetõttu võib registratuuris viivitusi tekkida, palub haigla varuda aega ja tulla nii ambulatoorsele kui statsionaarsele ravile saabujatel kohale veidi varem. Samuti võivad tavapärasest pisut pikeneda ambulatoorsete arstide vastuvõtud, uuringud ja protseduurid, sest uues süsteemis muutub ka dokumenteerimine. 

"Uue haigla infosüsteemi kasutuselevõtuga tekib otsene mõju patsiendi seisukohast, sest Viljandi haigla patisentide haiguslood hakkavad olema ühises andmebaasis Tartu ülikooli kliinikumi, Valga haigla, Põlva haigla ja Lõuna-Eesti haiglaga," ütles ülemineku projektijuht Anu Oinberg. "Terviklik ülevaade raviajaloost ja andmetest aitab teha paremaid raviotsuseid ja lihtsustab raviarstide konsultatsioone Tartu ülikooli kliinikumiga." 

Viljandi haigla infosüsteemi uuendamise tõttu võib viibida vaktsineerimisinfo sisestamine infosüsteemi ja see ei pruugi jõuda 24 tunni jooksul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles