Spordiliit meenutab teeneteplaadiga endisaegsete tegijate tippsaavutusi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Tänavu oktoobris ulatati teeneteplaat Urmas Müürile (vasakul), Urve Bergmanile ja Jaan Purikule.
Tänavu oktoobris ulatati teeneteplaat Urmas Müürile (vasakul), Urve Bergmanile ja Jaan Purikule. Foto: Ilmar Kütt

Viljandimaa spordiliit autasustas oktoobris teeneteplaadiga kolme spordiveterani nende panuse eest maakonna spordiellu. 2019. aasta lõpust on nüüdseks teeneteplaadi saanud üheksa spordiveterani.

Esimese teeneteplaadi andis Viljandi spordiliidu juht Ilmar Kütt 2019. aasta detsembris ja selle sai Sürgavere spordihoone rajamise eest võidelnud teenekas võrkpallur Arne Miilen.

Seni viimased teeneteplaadi saajad on teenekas suusatreener, 11-kordne Eesti suusatamismeister ja Nõukogude Liidu talispartakiaadi hõbemedali võitja Urve Bergman, Viljandi suusahüppemäe rekordi omanik, mitmekordne Eesti väravpalli (nüüd käsipall) meistrivõistluste medali omanik ja veteranide korvpalli maailmameistrvõistluste hõbemedali võitja Jaan Purik ning Nõukogude Liidu koolinoorte meister 1500 meetri takistusjooksus, juunioride meister 15 kilomeetri suusatamises ja kahekordne Eesti meister nii suusatamises kui kergejõustikus ja lõpuks 50. ümber Viljandi järve jookus võitja Urmas Müür.

Esimese teeneteplaadi sai 2019. aasta lõpul Sürgavere spordihoone rajamise eestvedaja ja kauaaegne hooldaja Arne Miilen.
Esimese teeneteplaadi sai 2019. aasta lõpul Sürgavere spordihoone rajamise eestvedaja ja kauaaegne hooldaja Arne Miilen. Foto: Viljandimaa Spordiliit

Spordiliidu juhi Ilmar Küti sõnul on sport ja parimate tunnustamine tihedalt seotud ning 2019. aasta sügisel leidis spordiliidu juhatus, et tuleks hakata välja andma spordiühenduse kõrgeimat autasu, teeneteplaati.

Selle võivad teenida praegu tipus olevad sportlased, kes paistavad silma säravate saavutustega, ja ka endised sportlased, kes on nüüdseks juba tähelepanu alt kõrvale jäänud. "Meie ülesanne on neid mitte unustada," selgitas Kütt.

Et saavutuseni jõudmine muutub üha enam kollektiivseks pingutuseks ning üha suurem roll on särava saavutuse juures treeneril, antakse teeneplaati ka edukatele treeneritele.

Esimesel autasu sai endine teenekas võrkpallur ja Sürgavere võimla asutaja ja ehituse eestvedaja Arne Miilen päeval, mil Sürgavere võimlal täitus 20. tegutsemispäev.

TEENETEPLAAT

Spordiliidu juhatuse otsusega antakse plaat teenete eest Viljandimaa spordi esindamises, arendamises ja toetamises. Tabelis on toodud plaadi saaja nimi, sulgudes plaadi väljaandmise aeg ja põhjendus.

Arne Miilen (detsember 2019), Sürgavere võimla rajaja, teenekas võrkpallur.

Rein Läll (jaanuar 2020), pikaaegne teenekas noorte lauatennisetreener.

Peeter Allikoja (jaanuar 2020), Sakala lauatenniseklubi asutaja, Eesti meisterklubi treener.

Leo Ira (oktoober 2020), pikaaegne teenekas noorte jalgpallitreener.

Osvald Mõttus (oktoober 2020), viiekordne Eesti suusatamismeister.

Meinhard Kirm (jaanuar 2021), pikaaegne teenekas kergejõustikutreener.

Urve Bergman (oktoober 2021), 11-kordne Eesti suusatamismeister, teenekas noortetreener.

Jaan Purik (oktoober 2021), teenekas suusahüppaja, väravpallur, jalgpallur ja korvpallur.

Urmas Müür (oktoober 2021), NSV Liidu juunioride meister, kahekordne Eesti suusatamis- ja kergejõustikumeister ning Viljandi spordikooli kauaaegne direktor.

Allikas: Viljandi spordiliit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles