Juhtkiri ⟩ Testimise tund

Sakala
Copy
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Ilmselt ainsana on õpilastel, lapsevanematel, õpetajatel, ametnikel ja poliitikutel üsna lihtne kokkuleppele saada selles, et koht­õpe on tunduvalt parem kui kaugõpe ja viimati nimetatust tuleks hoiduda, kui vähegi võimalik. Ent mida selleks hoidumiseks teha?

Nakatumiste suhtarvult tõusis Eesti maailmameistriks. See, et vaktsineerituid hakkas pärast karmimate piirangute kehtestamist juurde tulema, on väga hea, kuid haiglad on juba kuhjaga täis ja isegi kui kõik praegu süsti saama tõttavad, võtab mitu nädalat aega, kuni selle kasu mõjule pääseb. Niisiis tuleb viiruse levikut vähendada teiste meetoditega.

Õpilaste kolm korda nädalas kiirproovilepanek tundub selleks päris hästi sobivat. Tõsi, lapsed ja noored ise tavaliselt koroonat väga raskesti ei põe, kuid nendelt kandub viirus kergesti pereliikmetele. Pealegi on teadusnõukoja liikme, Tartu ülikooli matemaatilise statistika professori Krista Fischeri andmetel 1. septembrist ka alla 19-aastaste hulgast haiglasse jõudnud 36 inimest, kõik vaktsineerimata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles