KARVASED LEMMIKUD ⟩ Mustade kasside asemele asusid seeniorkoerad

Margus Haav
, reporter
Copy
Üheksa-aastane Donna on üks kutsadest, kes ootavad uut kodu.
Üheksa-aastane Donna on üks kutsadest, kes ootavad uut kodu. Foto: Varjupaikade MTÜ

Musta kassi kuu on Varjupaikade mittetulundusühingus juba traditsiooniks saanud. Korraldajate kinnitusel on kaheksandat aastat tehtud kampaania niivõrd populaarne, et iga aasta oktoobris kahekordistub varjupaigast koju minevate loomade arv. Sel aastal leidis musta kassi kampaaniaga päriskodu 60 musta ja mustvalget kassi. 

Kui musta kassi kuu peetud, võib alata viieaastaste ja vanemate koerte kuu, mil varjupaik julgustab inimesi andma uut võimalust väärikas eas koertele. 

Mittetulundusühingu kommunikatsioonijuht Anni Anete Mõisamaa ütles, et musta kassi kuu tõi varjupaikadesse hulga huvilisi. "Väga hea meel on tõdeda, et tänu sellele kampaaniale tõuseb kodu leidnud loomade arv igal aastal oktoobris hüppeliselt. Kui tavapärastel kuudel läheb koju umbes 100 looma, siis oktoobris läks lausa 170," rääkis ta. "Novembris saame hakata tähistama seeniorkoerte kuud. Seda kampaaniat korraldame kolmandat aastat. Et vanemad koerad ootavad tihti varjupaigas oma inimest ebaõiglaselt kaua, tahame julgustada kõiki andma uut võimalust väärikas eas koertele." 

Mõisamaa lisas, et sageli tunnevad inimesed hirmu vanemate koerte tervisehädade ees, mis võivad kaasa tuua suuri kulusid. Sel põhjusel lubab mittetulundusühing jagada uue omanikuga vastutust, kui tema võetaval lemmikloomal on diagnoositud krooniline haigus, mis allub ravile. Kui omanikul pole võimalik varjupaigast võetud lemmiklooma enam pidada, võtab varjupaik ta uuesti oma hoole alla. Samuti on abiks Rexi fond, mis toetab inimesi, kelle varjupaigast võetud lemmik vajab kriitilist veterinaarabi, kuid kelle majanduslik olukord seda ei võimalda.

Kõikide kampaanias olevate koertega saab tutvuda siin

Varjupaikade mittetulunduühing koondab enda alla kuus varjupaika Läänemaal, Pärnus, Tallinnas, Valgas, Viljandis ja Võrus. Aastas hoolitsetakse ligikaudu 3000 looma eest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles