ÕLAD ALLA! Vaktsineerimisbussidest hakkab saama ka gripivaktsiini

Margus Haav
, reporter
Copy
Vaktsineerimisbussides on 2. novembrist võimalik saada lisaks koroonavaktsiinile gripivaktsiini.
Vaktsineerimisbussides on 2. novembrist võimalik saada lisaks koroonavaktsiinile gripivaktsiini. Foto: Elmo Riig

Vaktsineerimisbussides on alates teisipäevast, 2. novembrist võimalik saada lisaks koroonavaktsiinile gripivaktsiini. Mõlemat vaktsiini võib Viljandi haigla kinnitusel süstida samal ajal – üks ühte, teine teise õlga. 

Vaktsiinibuss on Viljandis Vabaduse platsil teisipäeviti kella 16–19. Koroonavaktsiinid on Moderna, Pfizer ja Janssen.

"Gripivaktsiin jõuab bussidesse teisipäevast, seni on seda süstinud perearstid," ütles Viljandi haigla kommunikatsioonijuht Ene Veiksaar ning lisas, et käesoleval nädalal hakatakse lisaks bussile gripivaktsiini pakkuma igal reedel haigla peahoones. 65-aastastele on gripivaktsiin tasuta, sellest nooremad peavad tasuma 17 eurot. "Bussidesse gripivaktsiini saamiseks ette registreerima ei pea, haiglas aga on vajalik eelnev registreerimine registratuuri numbril 434 3001."  

Veiksaar rääkis, et kui inimene saab uue koroonavaktsiini doosi ning hakkab looma selle kohta uut tõendit, siis enne tuleb tal vana tõend kustutada. 

"Andmed ei uuene automaatselt ning kui on vana kehtiv tõend, siis enne uut luua ei saa, kui vana on kustutatud," rääkis Veiksaar. "Viljandi haigla ülemineku tõttu uuele infosüsteemile võib viibida vaktsineerimisinfo sisestamine infosüsteemi, see ei pruugi jõuda sinna 24 tunni jooksul. Palume vabandust võimalike ebameeldivuste pärast."

Kogu novembrikuu vaktsiinibusside graafikut näeb siit.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles