COVID-19 ⟩ Koolid katsetasid kiirtestimisviise

Margus Haav
, reporter
Copy
Haridus- ja teadusministeerium peab mõistlikuks korraldada paari nädala jooksul prooviandmist õppeasutustes, kus protsessil saab silma peal hoida koolitatud juhendaja.
Haridus- ja teadusministeerium peab mõistlikuks korraldada paari nädala jooksul prooviandmist õppeasutustes, kus protsessil saab silma peal hoida koolitatud juhendaja. Foto: Tairo Lutter (Postimees)

Uus õppeveerand pidi esmaspäeval algama koolides suure kiirtestimisega. Haridusministeeriumi juhiste põhjal peaksid alates esmaspäevast vähemalt teoreetiliselt igas koolis kohapeal tegema kõik õpilased õpetaja juhendamisel kuni kolm korda nädalas koroonaproovi. 

Tegelikkuses on Viljandimaa koolid valinud oma lahenduse, kuidas nakatumist kontrollida. Kitzbergi gümnaasiumis otsustati, et lapsed teevad proovi kodus. Kooli direktor Jaak Israel rääkis, et selleks on mitu põhjust. 

"Meie hinnangul pole koolis tagatud testimise turvalisus, osa õpetajaid ei soovi seda riski võtta ning mängu tulevad ka andmekaitsega seotud küsimused," selgitas Israel. "Meile jääb segaseks seegi, kuidas peaks käima teavituse korraldamine. Mida teha siis, kui õpilane näitab positiivset testi? Kuidas me teavitame vanemaid ja tervisekaitset? Igasugused tulemused olid seni salastatud, nüüd oleks see teada tervele klassile."

Kool pidas pikalt ja põhjalikult aru ning otsustas proovid õpilastele kätte jagada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles