Põhja-Sakala uus koalitsioon tahab ehitamiseks kasutada välisraha

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Viiest nimekirjast koosnev Põhja-Sakala koalitsioon lubab korda teha koolimajad.
Viiest nimekirjast koosnev Põhja-Sakala koalitsioon lubab korda teha koolimajad. Foto: Elmo Riig

Põhja-Sakala vallas on koalitsioonileping avalikuks tehtud ning ametikohtade kandidaadid välja kuulutatud. Leping ise hõlmab erinevaid teemavaldkondi ning on volikogu esimeheks saada sooviva Priit Toobali sõnul investeeringute mõttes tagasihoidlik.

Kõige esimese lepingupunktina on Põhja-Sakala vallas koalitsiooni loovad erakonnad öelnud, et nad soovivad optimeerida vallavalitsuse struktuuri ja hoida valla valitsemise kulud kontrolli all. Samas tuleb valla palgale kaks abivallavanemat. Üks abivallavanema koht oli seal küll varemgi, aga kui seda täitnud Jaanus Rahulast sai vallavanem, otsustas ta selle tühjaks jätta. Nüüd saavad plaani järgi abivallavanemateks Jan Kraner ja Kadri Linder.

Keskerakonna esinumber ja üks koalitsioonilepingule allakirjutanu Priit Toobal sõnas, et ehkki üks abivallavanema koht luuakse juurde, on plaanis ära kaotada piirkonnajuhtide ametikohad. Samuti vaadatakse üle vallavalitsuse ametkondade struktuur, kuid täpsemad otsused tehakse siis, kui uus vallavanem Jaak Raie on ametisse asunud. "Tema peaks ütlema, millist meeskonda ametikohtade mõttes läheb valla juhtimiseks ja lepingu elluviimiseks tarvis," lausus Toobal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles