Tänu torustiku korrastamisele tuleb kunstlumerada pikem

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Tarmo Arak näitab kunstlume tootmise metallist veetoru, mis oli katki ja asendati plasttoruga. Uuendamist vajab veel 500 meetri jagu torusid.
Tarmo Arak näitab kunstlume tootmise metallist veetoru, mis oli katki ja asendati plasttoruga. Uuendamist vajab veel 500 meetri jagu torusid. Foto: Elmo Riig

Holstre-Polli vabaajakeskuse lumetootmise veetorustik on saanud paremaks ja kui talv peaks loodusliku lume poolest vaeseks jääma, on seal võimalik senise staadioniringi asemel suusatada poolteise kilomeetri pikkusel kunstlumerajal.

Sel nädalal otsustati Viljandi vallavalitsuse istungil Holstre-Polli vabaajakeskusele anda veetorustiku ehitamiseks ligi 12 000 eurot. Selle summaga renoveeriti keskuse juhi Tarmo Araku sõnul 140-meetrine vana torustik, mis oli maa all ära mädanenud.

«Regionaalsete tervise­spordikeskuste toetusmeetme rahaga tegime ära juba 700 meetrit uut trassi,» lausus Tarmo Arak.

Kui hakati süsteemi katsetama, tuli välja, et vana toru oli katki, nagu oli arvatagi. «Maa on siin mineraale täis ja see sööb metalli ära. Panime nüüd plasttorud, mis on palju kindlamad ja peavad kauem vastu,» rääkis Arak. Selleks kuluski 12 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles