Kuni 50 protsenti kolme kuuga. Puidubriketi ja pelleti hinnad on kiirelt kerkinud

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Tunamulluse sooja talve järel muutus puidubriketi hind liiga odavaks ja Karksi Puidukojas pandi selle liinid seisma. Nüüd huugavad need taas täisvõimsusega.
Tunamulluse sooja talve järel muutus puidubriketi hind liiga odavaks ja Karksi Puidukojas pandi selle liinid seisma. Nüüd huugavad need taas täisvõimsusega. Foto: Elmo Riig

Puidubriketid ja pelletid on viimasel ajal jõudsalt kallinenud ning septembris tõusis hind väga kiiresti.

Sakala kuulutustest võis lugeda, et kaubaalusetäie ehk 960 kilogrammi puidubriketi hind oli 16. septembril 170 eurot, 21. septembril 180 ning 22. septembril juba 190 eurot. Nüüd on hind tõusnud 200–220 euroni, aga see ei pruugi olla lagi. Tubli hinnatõusu on läbi teinud ka pelletid: 180 eurolt 200–210 euroni.

Puidubrikette ja pelleteid edasi müüva osaühingu Ramsikas juhatuse liige Tanel Raudsepp meenutas, et augusti lõpus oli puidubriketi hind 145 eurot, aga tootjad muutsid seda iga nädal. «Lõpuks ma ei jaksanud enam Sakala kuulutuste vastuvõtjale helistada, et hindu peaks taas muutma, seega jätsime hinna välja panemata, eks helistaja kuuleb sellest otse,» kõneles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles